Menu
Ketil Tømmernes får ansvaret for 12.700 strømkunder i Sunnhordaland som nyansatt administrerende direktør i BKK Nett. FOTO: BKK

BKK overtar i Kvinnherad

I løpet av våren blir nettselskapene i Kvinnherad og Sunnfjord fusjonert inn i BKK. Fra før er Etne og Tysnes blitt en del av strømselskapet.

Av Egil M Solberg | 18.02.2020 15:55:32

Strøm: Ketil Tømmernes får ansvaret for 12.700 strømkunder i Sunnhordland som nyansatt administrerende direktør i BKK Nett.

BKK Nett er et av Norges største strømnettselskap.

Selskapet vil fremover frakte strøm hjem til vestlendinger i 19 kommuner, deriblant Kvinnherad, Tysnes og Etne.

Klimaendringene påvirker strømnettet

– Vi går fra å ha et bergensfokus til et vestlandsfokus. Samfunnsoppdraget vårt er unikt, siden vi har monopol på å frakt strøm hjem til folk. Klimaendringene vil påvirke hverdagen vår i BKK Nett, både med mer uvær som kan føre til strømbrudd, men også med den store elektrifiseringen av samfunnet. Disse endringene ruster vi oss for nå, sier Tømmernes. Han har vært konstituert i stillingen siden november.

– Jeg ser fram til at de dyktige ansatte i Kvinnherad Energi blir en del av BKK i løpet av våren. De blir sentrale for å videreutvikle nettselskapet, sammen med gode kolleger i både Tysnes og Etne, sier Tømmernes. En stor omorganisering av BKK Nett pågår, hvor Dimmelsvik i Kvinnherad blir regionskontor for region sør i selskapet. Hermann Skromme er ansatt som regionsleder for regionen. BKK Nett har totalt ansvaret for 27.500 kilometer med strømnett på Vestlandet.

Fornøyd styreleder

Styreleder i BKK Nett, Magne Heimvik, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi hadde 23 gode kandidater fra hele landet til jobben. Etter en grundig ansettelsesprosess er vi godt fornøyd med at Ketil Tømmernes takket ja til jobben. Han har solid ledererfaring, og kjennskap til bransjen, sier Heimvik. Heimvik er tidligere mangeårig administrerende direktør for SKL.

Ketil Tømmernes er utdannet ingeniør og økonom, i tillegg til utdanning innen strategisk ledelse. Han har hatt ledende stillinger iblant annet Hydro, Statoil, Enwa PMI og idretten.

Går inn i BKKs konsernledelse

BKK Nett er heleid av kraftkonsernet BKK AS, som igjen eies av Statkraft, Etne elektrisitetslag, Tysnes Kraftlag og 18 vestlandskommuner fra Kvinnherad i sør til Sunnfjord i nord. Ketil Tømmernes blir dermed også del av BKKs konsernledelse.

– Med Ketil Tømmernes er strømnettet i de beste hender. Han kjenner BKK og Vestlandet godt, blant annet gjennom å ha ledet entreprenørselskapet vårt BKK Enotek i flere år, sier BKKs konsernsjef Jannicke Hilland.

Om BKK Nett

Drifter og bygger strømnettet lokalt og regionalt i 19 kommuner på Vestlandet.

Kvinnherad Energi blir del av BKK Nett våren 2020.

Tysnes Kraftlag og Etne Elektrisitetsverk ble del av BKK i 2018

Har 27.500 km strømnett og 250.000 kunder.

Eies av kraftkonsernet BKK AS.

BKK eies av Etne Elektrisitetslag, Tysnes Kraftlag, Kvinnherad og 16 andre kommuner, samt Statkraft.

Flere nyheter: