reklame for Sheiken Bowling
Menu
Thea Minyan Bjørseth leverte et kjempehopp i sin OL-debut, og har et flott utgangspunkt foran finaleomgangen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Bjørseth overrasker i OL-debuten – 6.-plass etter første omgang

Thea Minyan Bjørseth knallet til med et kjempehopp i sin OL-debut. Hun ligger på 6.-plass etter første omgang takket være et svev på 99,5 meter.

Av NTB | 05.02.2022 13:06:19

Sport: Bjørseth var først ut av de norske med startnummer 28, og hun knallet til med et kjempehopp. Det gir henne et flott utgangspunkt foran finaleomgangen. Det er likevel 9,8 poeng opp til pallen. Tyske Katharina Althaus leder foran tre slovenere. Ursa Bogataj, Nika Kriznar og Ema Klinec følger nærmest Althaus.

Bjørseth har en 10.-plass som beste individuelle resultat i verdenscupen.

Silje Opseth har hatt en noe trøblete sesong hittil, der hun ikke har greid å hevde seg slik hun har ønsket. Hun hoppet 92,5 meter i første omgang, noe som gir 12.-plass foran finalen.

Anna Odine Strøm er i likhet med Bjørseth også OL-debutant og hoppet 91,5 meter. Hun ligger på 16.-plass.

Flere hoppere vil ha større medaljesjanser i lørdagens renn etter at det ble kjent at den østerrikske verdenscuplederen Marita Kramer testet positivt på korona og står over lekene. Det samme gjør lagvenninne Jacqueline Seifriedsberger.

Lørdagens renn er det eneste individuelle rennet for kvinnehopperne. To av de norske kvinnene skal delta i konkurransen for blandet lag mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: