Menu
Espen Bjørnstad var beste nordmann i den provisoriske konkurranseomgangen i hopp foran verdenscupen kombinert i Italia. Han henviste Jarl Magnus Riiber til fjerdeplass. Foto: Terje Pedersen / NTB

Bjørnstad bedre enn Riiber i provisorisk konkurranseomgang

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire og bare nest beste nordmann i den provisoriske konkurranseomgangen i hopp før verdenscupen kombinert i Val di Fiemme.

Av NTB | 14.01.2021 20:23:05

Sport: Riiber hoppet 102 meter og endte på plassen bak Espen Bjørnstad, som med et hopp på 103 meter ble beste nordmann. Det ble dobbelt japansk i tet ved brødrene Akito og Yoshito Watabe. Førstnevnte hoppet like langt som Bjørnstad, med litt dårligere forhold og hårfint bedre stil.

Riiber hoppet fra en lavere avsats enn de øvrige i tetsjiktet og fikk med kompensasjonen for det flest lengdepoeng, men han tapte på stil og vindkompensasjon.

Kasper Moen Flatla ble nummer 14, Andreas Skoglund 22 og Magnus Krog 25, mens Jens Luraas Oftebro og Jørgen Graabak endte på delt 29.-plass.

Den provisoriske konkurranseomgangen vil legges til grunn dersom hopprennet fredag ikke kan avvikles. I så fall starter Bjørnstad 11 sekunder bak lederen i langrennet, Riiber 17 sekunder bak.

Torsdagens renn gjelder også som kvalifisering til fredagens verdenscuprenn, som blir det første siden årsskiftet. Alle de 50 som fikk plassering får være med da.

Det er individuelt verdenscuprenn også søndag, lagsprint lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: