fbpx
Menu
Ole Einar Bjørndalen er godt i gang med jobben som Kinas landslagssjef i skiskyting. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bjørndalen og Kina inngår samarbeid med Norge

Det kinesiske landslaget i skiskyting, som trenes av Ole Einar Bjørndalen, har kjøpt tilgang på Norges smørere.

Av NTB | 10.10.2019 16:51:55

Sport: Avtalen ble signert natt til torsdag og skal vare til og med OL i Beijing i 2022. Det var NRK som først omtalte saken.

Avtalen innebærer at det norske smøreteamet får midler til å oppbemanne fra 11 til 15 smørere. De fire nye vil ha ansvar for skiene til de kinesiske utøverne.

– Dette er en kontrakt begge parter vil dra stor nytte av de neste tre sesongene. Norges smøreteam er best i verden på utvikling og har en arbeidsmoral som alle land kan se opp til og lære av. Kina, som jeg trener nå, prøver hver eneste dag å jobbe etter de samme verdiene, sier Ole Einar Bjørndalen i en pressemelding sendt ut av Norges Skiskytterforbund.

– Ole Einar Bjørndalen tok kontakt med meg i sommer og lurte på om det var mulig å få til et samarbeid om smøring. Etter diskusjoner internt har vi kommet fram til denne løsningen, sier Norges smøresjef Tobias Dahl Fenre til NRK.

Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden, mener avtalen er god for begge parter.

– Vi kan bidra med verdifull kompetanse til et nystartet lag som ønsker å utvikle seg. Samtidig ønsker vi å tilby våre egne utøvere det beste smøreteamet. Nå får vi økonomisk spillerom til å fortsette å utvikle nettopp vår egen kompetanse, sier hun i pressemeldingen.

Bjørndalen skal være hovedtrener med ansvar for både kvinne- og herrelaget, mens Domratsjeva vil være dedikert til de kinesiske skiskytterkvinnene. Nordmennene Tobias Retvik Torgersen, Anders Bratli og Erik Bartlett Kulstad er også med i teamet.

Avtalen trer i kraft til kommende sesong.

Det var i september det ble klart at Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva er ansatt som landslagstrenere for Kinas skiskyttere.

(©NTB)

Flere nyheter: