Menu
Ebba Andersson vant Reistadløpet i langrenn. Foto: Heiko Junge / NTB

Bjørgen med sterk spurt bak Andersson: – Jeg er gammel og seig, så jeg holder ut

Ebba Andersson vant Reistadløpet i langrenn over 50 kilometer klassisk lørdag. Marit Bjørgen ble nummer to og imponerte.

Av NTB | 02.04.2022 13:19:28

Sport: Rennet gikk fra Setermoen til Bardufoss og inngår i Ski Classics. Andersson gikk mye av veien alene i front. Hun var ikke truet selv om forspranget ble mindre inn mot mål under meget krevende forhold.

Bjørgen avsluttet meget sterkt og tok andreplassen. Hun var 54 sekunder bak Andersson i mål.

– En veldig sterk avslutning av Marit. Det klart beste Ski Classics-rennet av henne denne vinteren, sa NRK-ekspertkommentator Torgeir Bjørn under TV-sendingen.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det var en tung løype, men det var likt for alle. Jeg er gammel og seig, så jeg holder ut. Jeg var forberedt på at hun skulle stikke. Hun var en av favorittene, sa Bjørgen om kampen med Andersson.

Bjørgen la til at hun ikke vil bestemme seg ennå om det blir en til sesong i Ski Classics. Astrid Øyre Slind ble nummer tre, 3.52 minutter bak vinneren.

– I dag var det ikke så artig å være skiløper. Det var hardt, rett og slett, og jeg måtte jobbe med meg selv for å holde koken, sa Slind.

(©NTB)

Flere nyheter: