Menu
Joacim Ø. Bjøreng fikk det ikke til i Zakopane lørdag og mistet ledelsen i kontinentalcupen før søndagens avslutning. Foto: Geir Olsen / NTB

Bjøreng mistet ledelsen i kontinentalcupen

Joacim Ø. Bjøreng ble nummer elleve og fem i lørdagens to kontinentalcuprenn i hopp i Zakopane, og han mistet ledelsen i sammendraget.

Av NTB | 12.03.2022 19:55:13

Sport: Thomas Lackner fra Østerrike tok med seier og 2.-plass over ledelsen før søndagens sesongavslutning i samme bakke. Han er 31 poeng foran nordmannen.

Bjøreng og Lackner reiste til Zakopane for å duellere om sammenlagtseieren. Det skulle opprinnelig vært to renn, men det ble satt inn et ekstra renn lørdag som erstatning for ett av de avlyste rennene i russiske Tsjajkovskij.

Lackner ble slått bare av slovenske Ziga Jelar i det første rennet lørdag. Bjøreng feilet i første omgang. Med finaleomgangens nest beste hopp klatret han fra 18.- til 11.-plass, men han tapte 56 poeng til Lackner.

I det andre rennet var Lackner best i begge omganger. Bjøreng var tredje best i finaleomgangen, men det førte ham bare fra 8.- til 5.-plass, og han tapte nye 55 poeng til Lackner, som dermed leder.

Avgjørelsen faller i søndagens renn, men etter at Bjøreng kom til Polen med 80 poengs ledelse er det nå fordel Lackner.

(©NTB)