reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Høsflot Klæbo og de andre norske langrennsløperne går usikre dager i møte. Foto: Terje Pedersen / NTB

Bjervig: – Enkelte løpere defineres som nærkontakter av Monsen

Langrennssjef Espen Bjervig opplyser at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av koronasmittede Arild Monsen.

Av NTB | 24.01.2022 16:21:24

sport: Det betyr at flere løpere kan bli nødt å utsette sin avreise til OL. Det forklarte Bjervig i et digitalt pressemøte mandag ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at noen er nærkontakter, og kommer til å bli definert som det. Samtidig må jeg spesifisere at dette gjelder italienske regler, sa Bjervig til pressen.

Hvem som har fått eller kan få nærkontaktstatus, ville ikke langrennssjefen ut med.

– Det vil jeg komme tilbake til når vi har fått et totalbilde på det, sa han – og la til at det ikke er hjelp å få fra italienske myndigheter i arbeidet med smittesporing og klarlegging av hvem som defineres som nærkontakter.

– Det er ikke sånn at italienske myndigheter gir svar på det. Det må vi definere selv, ut fra den løypa vi går opp. Vi har absolutt egeninteresse av å gjøre det på en ordentlig måte. Det verste som kan skje er at vi er slepphendte på det, sa Bjervig.

– Vi kommer nok fort i en situasjon der enkelte utøvere må dra senere, sa Bjervig – vel vitende om at hele troppen i utgangspunktet skulle reist til Kina 27. januar.

Mye tyder på at enkelte løpere nå må få plass på Olympiatoppens andre charterfly. Det går 31. januar.

– Vi kjører fortsatt med en plan om 27. januar, men det kan fort hende at flere må dra den 31., uten at det er noen dramatikk i det i det hele tatt. De får noen færre dager i Kina, men samtidig kanskje noen flere dager i høyden i Italia å forberede seg på, sa langrennssjefen.

– Akkurat nå opererer hele laget som om de er i karantene, bekreftet Bjervig og la til at samtlige utøvere skal avlegge en PCR-test mandag. Svaret på den kommer tirsdag.

De aktuelle utøverne er samtidig ikke i isolasjon og kan dermed trene i påvente av testsvar. Utover trening skal de spise måltider på rommet og holde seg mest mulig unna folk.

Det er kjent at landslagstrener Eirik Myhr Nossum er definert som nærkontakt av Monsen. Han har delt rom med den smittede sprinttreneren i Italia.

Langrennsløperne skal etter planen komme hjem til Norge 26. januar.

Sprinttrener Monsen testet positivt for koronaviruset da han kom hjem fra Italia søndag kveld, og igjen på en PCR-test mandag morgen.

Han var også tydelig på at det går mot reiseendringer for flere av de norske langrennshåpene.

Alle de norske løperne og trenerne i Seiser Alm er plassert i en form for karantene. I Italia må nærkontakter som ikke har tatt koronavaksine i løpet av de siste 120 dagene, i karantene i fem dager.

(©NTB)

Flere nyheter: