reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marte Olsbu Røiseland smilte på seierspallen selv om OL-gullet røk da hun bommet med sitt aller siste skudd. Det endte med bronse. Foto: Torstein Bøe / NTB

Bitter bronse for «svimmel og uvel» Røiseland

Marte Olsbu Røiseland var utslitt og oppgitt etter 15-kilometeren i OL. Hun mistet skiskyttergullet på siste skudd. Tyske Denise Herrmann reddet seieren.

Av NTB | 07.02.2022 11:52:03

Sport: Røiseland hadde én blink igjen da hun etter 35.14 minutter av sin konkurranse skjøt for seier. Det gikk ikke. Hun kom inn vel 15 sekunder bak Herrmann.

Den tyske vinneren er tidligere langrennsløper. Hun byttet til skiskyting i 2016 og sikret seg et VM-gull i 2019. Mandag traff den tyske 33-åringen på 19 av 20 skudd i fjellene snaut 15 mil unna Beijing.

Frankrikes Anaïs Chevalier-Bouchet kom inn snaut ti sekunder bak Herrmann. Begge hadde ett bomskudd.

Røiseland endte på to tilleggsminutter. Hun misset på første og siste skyting, men gikk fort i sporet. Hun var med på det norske gullaget i blandet stafett tidligere i OL.

– Jeg var så forbannet. Jeg er bitter over den siste bommen på det siste skuddet. Den kommer jeg nok til å klage over hele livet, sa hun til TV Norge.

Rennet gikk i tynnluft og krevde sitt. – Jeg merker høyden. Jeg var både svimmel og uvel, sa den norske medaljevinneren.

Røiseland var alene blant løperne i tetsjiktet om å bomme to ganger. Hun var 15,3 sekunder bak Herrmann og ville altså vunnet klart med bare en bom.

Vanessa Voigt kom iallfall 1,3 sekund for sent til å ta fra henne bronsen.

– Skiene er bra. Kroppen er bra. Liggende er bra. Stående er ræ…, sa hun til norske medier i intervjusonen.

Eckhoff viste toppform i sporet og gikk enda fortere enn Røiseland. Hun endte snaut tre minutter bak vinneren. Det betyr at hun ville vunnet med to tilleggsminutter.

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og fikk 8.-plassen.

Emilie Kalkenberg misset fire ganger i skytingen og kom inn som nummer 38.

– Jeg merket presset litt og mistet fokuset på de to stående skytingene, sa Öberg til TV Norge.

Skiskytterne kom til start i bedre forhold enn tidligere i OL. Temperaturen hadde steget vesentlig sammenlignet med i helgen. Det blåste også vesentlig mindre enn for et par dager siden.

Tora Berger er eneste norske skiskytterkvinne med individuelt OL-gull. Hun vant i Vancouver i 2010.

Fredag skal løperne ut i sprinten over 7,5 kilometer. Jaktstarten (10 km) går søndag. Så venter stafett og fellesstart siste uka i OL.

Tiril Eckhoff traff på sine åtte første skudd, men avsluttet første stående med to bom. Det sendte henne ut av gullkampen. Hun pådro seg ytterligere tre tilleggsminutter senere i konkurransen og endte på 22.-plass.

Tittelforsvarer Hanna Öberg (Sverige) hadde en svak dag og bommet mye. Hun endte på 15.-plass som dårligste svenske. De fire svenske løperne plasserte seg på 11.- til 15.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: