reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marte Olsbu Røiseland under 15-kilometeren i skiskyting i OL. Foto: Torstein Bøe / NTB

Bitter bronse for Røiseland – gull til Herrmann

Marte Olsbu Røiseland forsvant ut av seierskampen på 15-kilometeren i OL med sitt siste skudd, men reddet en medalje. Tyske Denise Herrmann vant.

Av NTB | 07.02.2022 11:50:52

Sport: Herrmann er tidligere langrennsløper. Hun byttet til skiskyting i 2016 og sikret seg et VM-gull i 2019. Mandag traff den tyske 33-åringen på 19 av 20 skudd i fjellene snaut 15 mil unna Beijing.

Frankrikes Anaïs Chevalier-Bouchet (ett bomskudd) kom inn snaut ti sekunder bak Herrmann.

Røiseland endte på to tilleggsminutter. Hun misset på første og siste skyting, men gikk fort i sporet. Hun var med på det norske gullaget i blandet stafett tidligere i OL.

– Jeg er bitter over den siste bommen på det siste skuddet. Den kommer jeg nok til å klage over hele livet, sa hun til TV Norge.

Rennet gikk i tynnluft og krevde sitt. – Jeg merker høyden. Jeg var både svimmel og uvel, sa den norske medaljevinneren.

Røiseland var alene blant løperne i tetsjiktet om å bomme to ganger. Hun var 15,3 sekunder bak Herrmann og ville altså vunnet klart med bare en bom.

– Det verste av alt er at jeg har forberedt meg veldig godt. Det fungerte ikke. Timingen på stående skyting var elendig, sa Eckhoff til TV Norge.

Hun viste toppform i sporet i likhet med Røiseland.

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og fikk 8.-plassen.

Emilie Kalkenberg misset fire ganger i skytingen og kom inn som nummer 38.

Tittelforsvarer Hanna Öberg (Sverige) hadde en svak dag og bommet mye. Hun endte på 15.-plass som dårligste svenske. De fire svenske løperne plasserte seg på 11.- til 15.-plass.

– Jeg merket presset litt og mistet fokuset på de to stående skytingene, sa Öberg til TV Norge.

Tora Berger er eneste norske skiskytterkvinne med individuelt OL-gull. Hun vant i Vancouver i 2010.

Fredag skal løperne ut i sprinten over 7,5 kilometer. Jaktstarten (10 km) går søndag. Så venter stafett og fellesstart siste uka i OL.

Tiril Eckhoff traff på sine åtte første skudd, men avsluttet første stående med to bom. Det sendte henne ut av gullkampen. Hun pådro seg ytterligere tre tilleggsminutter senere i konkurransen og endte på 22.-plass.

Løperne kom til start i bedre forhold enn tidligere i OL. Temperaturen hadde steget vesentlig sammenlignet med i helgen. Det blåste også vesentlig mindre enn for et par dager siden.

(©NTB)