Menu
Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen går sammen med fem andre bistandsorganisasjoner om å be Stortinget om å øke bistandsmidlene som følge av koronapandemien. Foto: Lise Åserud / NTB

Bistandsorganisasjoner ber Stortinget om ekstra koronabidrag

Seks av de største bistandsorganisasjonene i Norge går sammen og ber Stortinget om å gi et ekstraordinært bidrag på 1,3 milliarder kroner i nødhjelp.

Av NTB | 08.04.2021 12:17:48

Økonomi og næringsliv: – Mennesker i konflikt- og kriserammede områder, som allerede var blant verdens mest sårbare, har blitt særlig hardt rammet av de økonomiske konsekvensene av koronapandemien, heter det i brevet fra organisasjonene.

Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Røde Kors og Caritas står samlet bak brevet.

Det norske bidraget til nødhjelp er i år på 6,3 milliarder kroner. Det er en økning fra tidligere år, men likevel ikke nok til å gjenspeile økningen i behov, mener organisasjonene.

De påpeker at mens man har sett gigantiske økonomiske krisepakker i de rike delene av verden, uteblir støtten til de mest sårbare.

– Vårt forslag tilsvarer kun rundt én prosent av det regjeringen brukte på koronatiltak her hjemme i fjor. Det vil redde mange liv og samtidig sende et viktig signal til andre giverland, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

(©NTB)

Flere nyheter: