Menu
Birkebeinerrennet er avlyst i år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Birken avlyst etter råd fra FHI, heller ikke Reistadløpet avvikles

Birkebeinerrennet i langrenn ble tirsdag avlyst etter råd fra Folkehelseinstituttet. Med Reistadløpet ble nok et Ski Classics-renn strøket fra terminlista.

Av NTB | 11.03.2020 00:16:56

Medisin og helse: Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer 21. mars og Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss en uke senere skulle være to av de tre siste rennene i den prestisjetunge langløpscupen, men ingen av dem blir gjennomført.

Hele Birken Skifestival ble offer for koronaviruset.

– Vi tar samfunnsoppdraget på alvor, sier leder Eirik Torbjørnsen i Birken skifestival til NRK.

Folkehelseinstituttet anbefalte tirsdag kveld å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere. Hensikten er å hindre spredning av koronaviruset. Birken er en stormønstring med flere tusen deltakere. Rennet er årets høydepunkt for både topputøvere og mosjonister.

– Hensynet til deltakere, frivillige og alle involverte kommer i første rekke. Ingen skal bli syke i forbindelse med Birkens arrangement. Det eneste riktige for oss nå er å avlyse alle arrangement i perioden 14.-21. mars.

Det betyr at hele Birken Skifestival er avlyst, med Ingalåmi, Ungdomsbirken, Barnebirken, Turbirken, Skøytebirken, Stafettbirken og Birkebeinerrennet.

Noen timer senere kom meldingen om at også Reistadløpet er avlyst.

– På linje med alle andre store arrangement i norsk idrett som nå avlyses, tar Reistadløpet det samfunnsansvaret vi har for å begrense og forhindre videre smitte av koronaviruset. Dette er ikke bare av hensyn til alle deltakerne, men også våre funksjonærer, vårt publikum og øvrige involverte.

De 800 påmeldte til Reistadløpet får valget mellom å få tilbake 50 prosent av påmeldingskontingenten eller å få påmeldingen overført til neste års renn 10. april 2021.

– Vi tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense smitte av koronaviruset. Vi lytter selvfølgelig til de pålegg og råd som nasjonale helsemyndigheter gir, sier Torbjørnsen i Birken til rennets hjemmeside.

– Med bakgrunn i kveldens anbefalinger fra både nasjonale helsemyndigheter (FHI), samt Norges Idrettsforbund og Norges Skiforbund, er det besluttet at Reistadløpet avlyses, heter det i en melding fra arrangøren.

Flere nyheter: