Menu
Birk Ruud vant verdenscupen i Big Air etter 2.-plass i finalerennet lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Birk Ruud vant verdenscupen i Big Air etter 2.-plass lørdag

Friskistjernen Birk Ruud kunne lørdag kveld feire sammenlagtseier i verdenscupen i Big Air. Det sikret han med 2.-plass i det avsluttende rennet i Tsjekkia.

Av NTB | 29.02.2020 21:31:31

Sport: Ulrik Samnøy ble nummer tre i rennet og gjorde ham selskap på seierspallen i et renn vunnet av franske Antoine Adelisse.

Ruud hadde tre gode forsøk i finalen, hvorav de to beste var tellende. Med 94,50 i 1. omgang, 92,50 i den neste og 97,00 i den siste ble han stående med 191,50 poeng.

Det var 2,75 poeng bak Adelisse, som fikk sine tellende poengsummer i første og siste omgang. Hans 98,00 i siste forsøk sikret seieren.

Samnøy hadde i likhet med Ruud og motsetning til Adelisse tre gode forsøk: 93,00, 93,50 og 95,00. Han ble stående med 188,50 og tok tredjeplassen ett poeng foran finske Elias Syrja.

Ruud og Samnøy sikret finaleplass med gode prestasjoner i fredagens kvalifisering. Eirik Sæterøy og Christian Nummedal måtte veien om semifinale og greide ikke å ta seg videre derfra. 12 utøvere var med i lørdagens finale.

Mikkel Brusletto Kaupang og Tormod Frostad ble slått ut i kvalifiseringen.

Ruud hadde gode plasseringer i alle fire Big Air-renn i verdenscupen. Han vant i Beijing i desember og hadde 2.-plass også i åpningsrennet i Modena. En fjerdeplass i Atlanta i USA rett før jul var hans dårligste plassering.

Kvinnenes finalerenn i Destne ble avlyst. Dermed ble Johanne Killi stående med tredjeplass sammenlagt, 45 poeng bak den sveitsiske vinneren Giulia Tanno.

(©NTB)

Flere nyheter: