reklame for Sheiken Bowling
Menu
Birk Ruud gikk videre til OL-finale i slopestyle med 2.-plass i kvalifiseringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Birk Ruud enkelt videre til slopestylefinale – eneste nordmann i finalen

Friskikjører Birk Ruud ble nummer to i kvalifiseringen i slopestyle og gikk lett videre til onsdagens OL-finale. De tre andre norske friskikjørerne røk ut.

Av NTB | 15.02.2022 07:59:20

Sport: Ruud har ambisjoner om å følge opp OL-gullet i Big Air med nytt gull i slopestyle. 2.-plassen i kvalifiseringen tilsier at han kan fullføre den bragden.

21-åringen ledet med 83,96 poeng etter at alle 29 utøverne som stilte til start hadde gjort ett forsøk hver. Med bare det beste av to forsøk som gjeldende, sikret Ruud i grunn finaleplass allerede, med sitt første stilrene forsøk. Han klarte ikke å forbedre poengsummen i andre forsøk.

Ingen av de tre andre norske klarte å få til stort i sitt første forsøk. Christian Nummedal på 19.-plass og var nest beste nordmann etter første forsøk, men med bare 12 utøvere videre til finale, måtte Nummedal, Tormod Frostad og Ferdinand Dahl gjøre jobben i andre forsøk.

Finalehåpet røk tidlig for Frostad og Nummedal. Dahl var nære ved å kvalifisere seg til finalen, men et par småfeil gjorde at han endte som nummer 16. Han var 6,45 poeng unna finaleplass.

Sveitsiske Andri Ragettli vant kvalifiseringen, med 85,08 poeng i sitt andre forsøk.

(©NTB)

Flere nyheter: