Menu
Bistandsadvokat Erik Lea (t.v.) og Birgitte Tengs foreldre Karin og Torger Tengs sammen med bistandsadvokat Christian Elden i rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Heiko Junge / POOL / NTB

Birgittes foreldrene reagerer på manglende beklagelser

Foreldrene til Birgitte Tengs reagerer på at de ikke har fått en beklagelse fra politi- og påtalemakt, sier bistandsadvokat Erik Lea.

Av NTB | 08.11.2022 16:51:13

Kriminalitet og rettsvesen: Bistandsadvokat Erik Lea tok i retten tirsdag ordet på vegne av Birgitte Tengs’ foreldre Karin og Torger Tengs. Der sa Lea at foreldrene mener de bør få samme unnskyldning som fetteren har fått, skriver Dagbladet.

Til avisen sier den tidligere hovedetterforskeren i Kripos, Ståle Finsal, at Lea har helt rett.

– Det er ingenting som har plaget mine tanker mer enn det foreldrene har vært utsatt for. Dette har jeg også gitt uttrykk for, men ingen har skrevet om det, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Lea sier dette ikke har nådd fram til Birgittes foreldre.

– Det er synd. Det hadde vært hyggelig om de fikk dette tilsendt, sier bistandsadvokaten.

Finsal har tidligere uttalt at pågripelsen av fetteren var en «katastrofal feil», og har beklaget at fetteren ble arrestert og varetektsfengslet. Også politidirektør Benedicte Bjørnland og riksadvokat Jørn Maurud har beklaget overfor fetteren. Men så langt har ingen beklaget overfor foreldrene.

Fetteren til Birgitte Tengs ble først dømt for drapet, så frikjent i Gulating lagmannsrett i 1998, men erstatningen til Birgittes foreldre besto – helt til sist fredag, da Agder lagmannsrett frikjente ham for kravet.

Mannen som nå står tiltalt for drapet på Birgitte Tengs, nekter straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: