reklame for smiaa
Menu
Bilutleieselskapet Hertz har ikke kommet til enighet med sine kreditorer og forbereder konkurs etter 102 års drift. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bilutleiegiganten Hertz konkurs – søker beskyttelse

Bilutleieselskapet Hertz er konkurs i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar fredag.

Av NTB | 23.05.2020 06:02:54

Medisin og helse: I en pressemelding fra selskapet natt til lørdag går det fram at moderselskapet Hertz Global Holdings, og flere av underselskapene i USA og Canada søker konkursbeskyttelse etter at det fredag ikke ble enighet med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæring om konkurs til tingretten i Delaware. Der skriver selskapet at de vil forsøke å restrukturere selskapet etter at det har blitt hardt rammet av utbruddet av koronavirus.

Fredag gikk fristen ut etter at Hertz i forrige måned ikke lenger greide å betjene gjelden på 19 milliarder dollar, om lag 190 milliarder kroner. Kreditorene ville ikke gå med på ytterligere utsettelser uten at det ble lagt penger på bordet.

– Selskapet har over 1 milliard dollar i kontanter som vil sikre den videre driften. Avhengig av lengden på covid-19-krisen og den innvirkning på inntjeningen kan selskapet søke tilgang på mer kontanter, blant annet ved nye lån, skriver selskapet.

Markedet for bilutleie har rast i takt med at flytrafikken er satt på bakken på grunn av virusutbruddet. Hertz, som ble etablert i 1918, strevde med marginene allerede før krisen og aksjekursen har falt med 82 prosent hittil i år.

– COVID-19s innvirkning på reisebehovet var plutselig og dramatisk, og førte til en brå nedgang i selskapets inntekter og fremtidige bookinger, skriver styret som legger til at det imidlertid er usikkert om når inntektene vil komme tilbake og at det derfor var nødt til å begjære konkurs.

Konkursen vil imidlertid ikke ramme virksomhetens drift i Europa, Australia eller New Zealand med det først. Heller selskaper i USA som er franchiseholder under Hertz-paraplyen vil bli rammet. Dette gjelder også andre merkenavn som Thrifty, Firefly, Dollar og Hertz Car Sales.

(©NTB)

Flere nyheter: