reklame for Utvik Autoservice
Menu
Bilutleieselskapet Hertz har ikke kommet til enighet med sine kreditorer og har bedt om konkursbeskyttelse etter 102 års drift. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bilutleiegiganten Hertz ber om konkursbeskyttelse

Bilutleieselskapet Hertz søker om konkursbeskyttelse i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar.

Av NTB | 23.05.2020 13:17:57

Medisin og helse: I en pressemelding opplyser selskapet at det fredag ikke var mulig å bli enige med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene.

Moderselskapet Hertz Global Holdings og flere av datterselskapene i USA og Canada søker derfor om konkursbeskyttelse.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæringen til en domstol i Delaware. Enn så lenge fortsetter driften mens det gjøres forsøk på å restrukturere det over hundre år gamle selskapet.

Sidet det er usikkert når inntektene vil komme tilbake, var det nødvendig å starte en prosess for å oppnå restrukturering.

Fredag gikk fristen ut etter at Hertz i forrige måned ikke lenger greide å betjene gjelden på 19 milliarder dollar, om lag 190 milliarder kroner. Kreditorene ville ikke gå med på ytterligere utsettelser uten at det ble lagt penger på bordet.

– For oss er det virksomhet som vanlig, selv om koronapandemien påvirker oss i stor grad. Kundene våre kan føle seg helt sikre når de fortsetter å bestille hos oss, sier Hertz Norges administrerende direktør Trygve Simonsen i en pressemelding.

Selskapet har over 1 milliard dollar i kontanter som kan sikre videre drift. Avhengig av lengden på covid-19-krisen regner selskapet med å kunne få ta opp nye lån.

Markedet for bilutleie har rast i takt med at flytrafikken er satt på bakken på grunn av koronapandemien. Hertz, som ble etablert i 1918, strevde med marginene allerede før krisen, og aksjekursen har falt med 82 prosent hittil i år.

– Covid-19s innvirkning på reisebehovet var plutselig og dramatisk og førte til en brå nedgang i selskapets inntekter og fremtidige bookinger, skriver Hertz.

Konkursen vil ikke ramme virksomhetens drift i Europa, Australia eller New Zealand med det første. Heller ikke selskaper i USA som er franchisetaker under Hertz-paraplyen, vil bli rammet. Dette gjelder også andre merkenavn som Thrifty, Firefly, Dollar og Hertz Car Sales.

(©NTB)

Flere nyheter: