Menu
Microsoft-grunnlegger Bill Gates fremhevet at han syns Norge har vist et imponerende lederskap innen global helse da han holdt innlegg under Noradkonferansen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bill Gates hyller norsk lederskap på helsefronten

Microsoft-grunnlegger Bill Gates fremhevet at han syns Norge har vist et imponerende lederskap innen global helse da han holdt innlegg under Noradkonferansen.

Av NTB | 25.01.2022 13:51:25

økonomi og næringsliv: – Norges støtte til noen av de mest effektive institusjonene innen global helse har vært avgjørende for den enorme fremgangen vi har sett de siste 20 årene, sa Bill Gates i innlegget sitt tirsdag.

Han talte til Noradkonferansen «Vendepunkt» og var i selskap med flere innflytelsesrike mennesker.

– Det har vært en ære å jobbe sammen med dere for å få fart på vaksineinnsatsen rundt om i verden, spesielt nå under pandemien, fortsatte han.

Gates brukte også innlegget sitt til å understreke at verden må være bedre forberedt til neste pandemi:

– Vi har sett hvordan smittebølger har tvunget samfunn til å stenge ned, skadet lands økonomier og kastet millioner tilbake i fattigdom. De negative konsekvensene av pandemien har rammet allerede sårbare befolkninger uforholdsmessig hardt.

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell setter pris på lovordene fra Gates.

– Det er selvfølgelig oppmuntrende at en som Bill Gates roser norsk innsats på viktige globale felt. Og du skal ikke se bort ifra at rosen er fortjent, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: