Menu
Politiet gjør undersøkelser i en bil på stedet der en kvinne i 40-årene ble funnet død i Askim. Foto: Freddie Larsen / NTB

Bilfører siktet for uaktsomt drap etter dødsfall

En mann er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død i en bil ved fylkesvei 115 i Askim tirsdag morgen.

Av NTB | 19.07.2022 10:51:01

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen kjørte bilen som kvinnen ble funnet i. Siktelsen bygger på at det har skjedd et sammenstøt, opplyser politiet.

Det er en relasjon mellom fører og avdøde.

Den siktede mannen er i 50-årene, og både han og kvinnen kommer fra Oslo, opplyser politiadvokat Ole Friestad til Smaalenenes Avis.

Det var to forbipasserende som varslet nødetatene om kvinnen. Disse to skal avhøres i tillegg til den siktede mannen. Det var ingen vitner til selve hendelsen etter det politiet kjenner til.

– Nei, ikke som vi kjenner til. Skulle det være det ønsker vi å snakke med disse, sier Friestad.

Mannen skal avhøres i løpet av tirsdag, og det er foreløpig uklart hvordan han stiller seg til siktelsen. Politiet skal onsdag avgjøre om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Politiet undersøker åstedet og bilen, som skal være en leiebil. Ingen andre biler har vært involvert i hendelsen etter det politiet vet.

Øst politidistrikt fikk melding om at det var funnet en hardt skadd kvinne ved fylkesvei 115 i Askim i 5.15-tiden tirsdag morgen.

– Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.

Flere nyheter: