Menu
Harry Kane avbildet med OneLove-kapteinsbindet. Foto: Antonio Calanni / AP Photo / NTB.

Bild: Tyskland vil ta Fifa til retten etter OneLove-forbudet

Etter Fifa meldte om sportslige konsekvenser dersom VM-kapteinene brukte de planlagte kapteinsbindet med regnbuefarger, vil Tyskland ta rettslige skritt.

Av NTB | 22.11.2022 15:56:41

Sport: Det melder den tyske avisen Bild.

Ifølge avisen ønsker nå det tyske fotballforbundet å ta Fifa til idrettens voldgiftsrett (CAS). Forbundet ønsker en hurtigbehandling, slik at en avgjørelse kan bli tatt innen 48 timer.

Talsperson i Det tyske fotballforbundet (DFB), Steffen Simon, bekrefter overfor Bild at de ønsker å se om Fifas forbud er lovlig.

– Fifa har forbudt oss å vise et symbol på mangfold og menneskerettigheter. De kombinerte dette med massive trusler om sportslige sanksjoner uten å spesifisere dem. DFB sjekker om denne handlingen fra Fifa var lovlig, sier Simon.

Det kommer etter at Fifa varslet sportslige reaksjoner dersom VM-nasjonenes lagkapteiner gjennomfører den lenge varslede markeringen med mangefargede kapteinsbind i OneLove-kampanjen

OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind.

(©NTB)

Flere nyheter: