Menu
Kriminalteknikere på et av åstedene i Hanau i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Bild: Gjerningsmann i Tyskland hadde høyreradikale holdninger

Den antatte gjerningsmannen bak massedrapet i Hanau i Tyskland etterlot seg et brev hvor han gir uttrykk for høyreradikale holdninger, ifølge avisa Bild.

Av NTB | 20.02.2020 08:16:28

Krig og konflikter: Den antatte gjerningsmannen etterlot seg et brev og en video hvor han uttrykte høyreekstreme holdninger, melder den tyske avisa Bild torsdag morgen.

I brevet skriver mannen angivelig om å utslette grupper av mennesker som det ikke lenger er mulig å utvise fra Tyskland.

Torsdag morgen meldte lokalt politi at mannen var funnet død på sin hjemmeadresse i den vesttyske byen. I leiligheten fant politiet også en annen død person, men det er foreløpig ikke bekreftet hvilken relasjon det er mellom denne personen og den antatte gjerningsmannen.

Bild skriver at gjerningsmannen er en tysk statsborger. I bilen hans er det funnet ammunisjon og våpenmagasiner, og mannen skal også ha hatt jegerprøven.

Det ble først skutt mot kafeen «Midnight» – en såkalt hookah-bar der det røykes vannpipe. Tre personer ble drept utenfor kafeen. Ifølge nyhetssiden op-online.de skal vitner ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt ved den første skytingen.

De som ble drept på den første kafeen, hadde kurdisk bakgrunn, ifølge Bild.

Et mørkt kjøretøy ble ifølge politiet sett kjørende derfra. Gjerningspersonen kjørte deretter videre til bydelen Kesselstadt og skjøt mot en annen hookah-bar i Kurt-Schumacher-Platz-området. Fem personer ble drept der.

En person døde senere av skadene fra skytingen. Totalt ble 13 personer skutt, og av disse er fire alvorlig skadd.

– Denne morgenen er våre tanker hos innbyggerne i Hanau, hvor denne grusomme gjerningen ble utført. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende, som sørger over sine døde. Vi håper at de som er såret, snart vil bli bedre, sier Merkel gjennom en talsperson.

Byens ordfører er også sterkt preget av det som har skjedd.

– Dette var en grusom kveld, som uten tvil vil prege oss i lang tid. En kveld vi vil huske med stor tristhet, sier Claus Kaminsky.

De første skuddene ble avfyrt i sentrum av den vesttyske byen rundt klokken 22 onsdag kveld.

Tysklands statsminister Angela Merkel uttrykker sin medfølelse til de som er rammet av skytemassakren.

Flere nyheter: