Menu
Ulykken skjedde på en planovergang som verken var sikret med lys, lyd eller bom. Foto: Javad Parsa / NTB

Bil truffet av toget – fører og passasjer slapp unna uten alvorlige skader

To menn slapp unna uten alvorlige skader da bilen de satt i, ble truffet av toget i Skjeberg. – Jeg var rimelig sikker på at det var slutt, sier sjåføren.

Av NTB | 30.01.2022 17:37:30

Markus Tårneby Hansen (24) forteller til VG at han så seg for da han skulle kjøre over den usikrede planovergangen, men at han fikk solen i ansiktet.

– Brått så jeg toget gjennom førervinduet og skjønte med en gang at det kom til å smelle. Da ga jeg bånn gass for å få det til å treffe så langt bak på bilen som mulig, sier Hansen.

Hansen forteller at han fikk et kutt i øret og fingrene og en smell i ryggen.

– Jeg er bare glad for at det går bra med kameraten min. Bilen er det bare å kjøpe ny, men du får ikke en ny kamerat, sier han til VG.

Ulykken skjedde søndag ettermiddag. Planovergangen er verken sikret med lys, lyd eller bom.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt forteller til NTB at det først ble rekvirert luftambulanse, men at det ble avblåst. I stedet ble de to som satt i bilen, tatt med til legevakta i Sarpsborg.

Det var 16 personer om bord i toget, men ingen av dem ble skadd, ifølge Aas. De ble fraktet videre med buss.

Aas forteller at politiet oppretter sak og etterforsker hendelsen som en ulykke.

– Hvor lenge det varer avhenger i hovedsak av de undersøkelsene som politiet skal gjøre på stedet, opplyste pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB søndag ettermiddag.

Han kjenner ikke til omfanget av skader på toget eller skinnene, men forsikrer at de vil undersøke dette grundig før togene skal kjøre igjen.

– De to som satt i bilen, har hatt englevakt som kom fra dette med så små skader, sier politiets innsatsleder Arve Hermansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Østfoldbanens vestre linje er stengt mellom Skjeberg og Sarpsborg inntil videre.

Flere nyheter: