Menu
Det kommer motstridende meldinger etter torsdagens eksplosjon i Sadr-byen øst i Iraks hovedstad Bagdad. Enkelte kilder hevder at det var en bilbombe som kostet fire mennesker livet, andre kilder at en bil som transporterte sprengstoff gikk i lufta ved et uhell og at bare sjåføren ble drept. Foto: AP / NTB

Bil med sprengstoff eksploderte på marked i Bagdad

En bil fylt med sprengstoff eksploderte på et bruktmarked i Iraks hovedstad Bagdad torsdag. Det er uklart om det var en bombe og hvor mange som ble drept.

Av NTB | 15.04.2021 22:49:09

Krig og konflikter: Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det snakk om en bilbombe. Fire mennesker ble ifølge deres kilder drept og 20 ble såret i eksplosjonen i Sadr-byen øst i Bagdad.

Irakiske sikkerhetskilder AFP har snakket med, bestrider dette og sier at eksplosjonen skjedde ved et uhell da en bil lastet med sprengstoff passerte markedet. Ifølge dem ble bare sjåføren drept, mens tolv andre ble såret.

– Etterforskningen har vist at eieren av bilen transporterte sprengstoff på vegne av en væpnet gruppe, sier en sikkerhetskilde.

Det har også tidligere vært uhell i forbindelse med transport av sprengstoff til sjiamuslimske militsgrupper i Bagdad. Dette er grupper som er alliert med regjeringen i landet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for torsdagens eksplosjon. I januar tok IS på seg ansvar for to selvmordsangrep som krevde minst 32 menneskeliv i sentrum av Bagdad.

Det var det mest alvorlige terrorangrepet i byen på tre år.

(©NTB)

Flere nyheter: