reklame for Sheiken Bowling
Menu
Minst seks personer ble skadd da en bil kjørte inn i tribunen under et arrangement på Bjerke travbane i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bil krasjet inn i tribune på Bjerkebanen – minst seks skadd

Minst seks personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune under et motorshow på Bjerkebanen i Oslo søndag kveld.

Av NTB | 23.04.2022 20:34:27

Ulykker og naturkatastrofer: – Seks personer er kjørt til sykehus for ytterligere sjekk. Alle var våkne da de ble kjørt vekk, men ellers er det ukjent skadeomfang, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde under et motorshow på parkeringsplassen utenfor Bjerke travbane i Oslo. Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.19.

På motorshowet deltok det blant annet monstertrucker, men operasjonsleder Lie sier til NTB at det var en personbil som deltok i arrangementet, og ikke en monstertruck, som kjørte inn i tribunen.

– Men jeg har ikke noen flere detaljer om skadene, sier han.

Han vil ikke gå ut med noe nøyaktig antall skadde.

– Grunnen til at jeg ikke vil gå ut med det, er at det kan forandre seg. Noen har selvevakuert seg til sykehus, og noen er transportert herfra med ambulanser, sier Broberg.

– Det var et massivt skadested innledningsvis med veldig mange mennesker og litt kaotisk hvor det tok litt tid å få kontroll. Det var vanskelig å komme til og vanskelig å komme ut og en god del sterke inntrykk på stedet, sier Broberg.

Politiet har noen teorier om hva som skjedde da bilen kjørte inn i tribunen.

– I tillegg har vi innhentet gode vitneopplysninger på stedet og videoer som er tatt, så vi begynner å danne oss et greit inntrykk av hendelsesforløpet, men etter en så alvorlig hendelse er det mye etterforskning som gjenstår, sier Broberg.

Politiet ber samtidig folk som sitter på bilder eller video fra hendelsen om å ta kontakt.

Broberg opplyser at de har kontroll på føreren av personbilen.

Ifølge et vitne TV 2 har snakket med, skulle bilen rundt ti minutter inn i showet gjennomføre et stunt der den skulle rygge i høy hastighet. Det ble gjennomført to-tre ganger før det gikk galt og føreren mistet kontroll over bilen.

Vedkommende rygget rett inn i den nedre delen av tribunen.

Politiets innsatsleder Thomas Broberg opplyser at noen av personene som er brakt til sykehus, er alvorlig skadd.

Innsatslederen sier at det var kaotisk på stedet da nødetatene ankom.

Oslo universitetssykehus gikk til rød beredskap etter hendelsen, men i 19.30-tiden gikk de tilbake til grønn beredskap igjen etter at de hadde fått mer oversikt over situasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: