reklame for Sheiken Bowling
Menu
«Stopp globaliseringspolitikken» står det skrevet på bilen som onsdag kjørte rett inn i et sikkerhetsgjerde utenfor bygningen der statsminister Angela Merkel har sitt kontor i Berlin. Foto: DPA / AP / NTB

Bil kjørte inn i gjerdet rundt Merkels kontor i Berlin

En bil krasjet onsdag inn i sikkerhetsgjerdet som omgir statsminister Angela Merkels kontor i Berlin.

Av NTB | 25.11.2020 11:23:18

Kriminalitet og rettsvesen: Politi og ambulanse kom raskt til stedet onsdag morgen, og bilen ble undersøkt av bombehunder uten at det ble funnet sprengladninger.

Bilder fra stedet viser at den mørke stasjonsvognen kjørte rett inn i sikkerhetsgjerdet som omgir bygningen. Det ble ikke større skader verken på bilen eller gjerdet.

På den ene siden av bilen sto det skrevet «Dere fordømte drapsmenn av barn og gamle», mens det på den andre siden sto skrevet «Stop globaliseringspolitikken».

Det er ikke kjent hvem føreren av bilen var, men vedkommende fikk ifølge tyske medier førstehjelp og ble pågrepet på stedet.

Ifølge Bild kjørte den samme bilen inn i gjerdet utenfor Merkels kontor i februar 2014, også da med budskap skrevet på sidene. Tekstene lød den gang «Få en slutt på de menneskedrepende klimaendringene» og «Nicole, jeg elsker deg».

48-åringen som da kjørte bilen ble tatt inn til avhør, men det er ikke kjent om han ble straffeforfulgt. Det er heller ikke kjent om det var samme mann som kjørte bilen onsdag.

Statsminister Angela Merkel varslet tirsdag at nedstengningen av Tyskland som følge av koronapandemien trolig må forlenges.

De har vært flere voldelige protester rettet mot den tyske regjeringens smitteverntiltak de siste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: