Menu
USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden (t.h.) besøkte Westminster Hall søndag der de ga sin siste hilsen til dronning Elizabeth. Foto: Joe Giddens / Pool Photo via AP / NTB

Biden viste dronning Elizabeth den siste ære

USAs president Joe Biden kom søndag til Westminster Hall i London for å vise dronning Elizabeth den siste ære. Presidenten kaller henne en «hederlig» leder.

Av NTB | 18.09.2022 18:30:43

Kuriosa og kjendiser: Den amerikanske presidenten er en av svært mange stats- og regjeringssjefen som har kommet til London for å delta i dronningens begravelse mandag.

Søndag ettermiddag gjorde Biden og førstedame Jill Biden som tusenvis av andre har gjort de siste dagene; å besøke Westminster Hall der dronningen ligger på paradeseng.

Etter besøket i Westminster Hall, dro Biden og kona videre til Lancaster House for å skrive en siste hilsen til dronningen i den offisielle kondolanseprotokollen.

I forbindelse med signeringen sa presidenten at dronning Elizabeth var en «hederlig» og «anstendig» leder, som behandlet folk med verdighet.

Også Jill Biden skrev en siste hilsen til dronningen.

– Dronning Elizabeth levde sitt liv for folket, hun tjente med visdom og nåde. Vi vil aldri glemme hennes varme, vennlighet og samtalene vi hadde, skrev hun i protokollen.

Også kong Harald og dronning Sonja skulle komme til Westminster Hall søndag for å vise den avdøde dronningen respekt, i likhet med andre kongelige og internasjonale toppolitikere som er invitert til begravelsen.

De skal også delta i en mottakelse hos kong Charles på Buckingham Palace søndag kveld.

Flere nyheter: