reklame for Sheiken Bowling
Menu
USAs president Joe Biden sa onsdag at han skal snakke med G7-lederne om muligheten for ytterligere sanksjoner mot Russland. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Biden vil diskutere sanksjoner med G7-lederne

USAs president Joe Biden skal denne uken snakke med lederne for G7-landene om mulige nye sanksjoner mot Russland.

Av NTB | 05.05.2022 04:00:49

Politikk: – Vi er alltid åpne for ytterligere sanksjoner, sa Biden på spørsmål fra journalister onsdag om USA har nye planer etter at EU-kommisjonen nå har foreslått en sjette sanksjonspakke mot Russland.

– Jeg skal snakke med G7-medlemmene denne uken om det vi skal gjøre eller ikke gjøre, la Biden til ifølge Reuters.

Det hvite hus vil ikke opplyse når Biden skal ta kontakt med de øvrige G7-landene Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan, Canada og Italia.

Det hvite hus’ pressetalskvinne Jen Psaki avviser å navngi eventuelle oligarker som kan bli lagt til på USAs sanksjonsliste, men sier at USA vurderer hvilke valg som kan tas.

– Jeg kan si at ingen er trygge fra sanksjonene våre, sier Psaki.

USAs finansminister Janet Yellen sa på en konferanse i regi av Wall Street Journal onsdag at USA er i kontinuerlig dialog med landets partnere om muligheten for ytterligere sanksjoner mot Russland, og at USA kan komme til å øke presset mot Moskva. Hun ønsket ikke å nevne spesifikke vurderinger, men understreket at ytterligere tiltak vil være sannsynlig «hvis Russland fortsetter denne krigen mot Ukraina».