Menu
President Joe Biden vil beordre helsemyndigheter landet over om å fjerne restriksjonene for hvem som kan få covid-19-vaksinen innen starten av mai. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Biden vil åpne for vaksinering av alle amerikanere innen 1. mai

President Joe Biden vil beordre helsemyndigheter landet over om å fjerne restriksjonene for hvem som kan få covid-19-vaksinen innen starten av mai.

Av NTB | 12.03.2021 01:38:13

Medisin og helse: – Han vil kreve at alle delstater seneste innen 1. mai tilbyr vaksinen til alle amerikanere, opplyser kilder i regjeringen.

Biden taler til det amerikanske folk klokken 19.30 lokal tid, på ettårsdagen for nedstengningen i USA. Han kommer til å bruke talen til å kunngjøre tiltaket, ifølge kildene.

Han kommer også til å si at det er en god mulighet for at innbyggere kan samles i mindre grupper innen USAs nasjonaldag 4. juli.

Biden er i tillegg ventet å legge vekt på at «kampen langt fra er over», men at landet kommer til å være mye bedre stilt innen nasjonaldagen dersom amerikanerne bruker munnbind, følger rådene fra helsemyndighetene og sier ja til vaksine.

Videre vil Biden kunngjøre at 4.000 ekstra soldater skal bidra i den storstilte vaksinasjonskampanjen. Presidenten vil også godkjenne flere grupper til å sette vaksinene, i tillegg til flere andre tiltak for å gjøre vaksinene mer tilgjengelige.

Det hvite hus opplyser at detaljene om hvem som kan godkjennes til å sette vaksinene, legges fram fredag. Det er allerede kjent at tannleger, ambulansearbeidere, legeassistenter, veterinærer og medisinstudenter vil bli godkjent i de nye retningslinjene.

(©NTB)

Flere nyheter: