Menu
Presidentene Vladimir Putin og Joe Biden møtte hverandre til et digitalt toppmøte tirsdag. Her fra da de møttes ansikt til ansikt i Sveits i sommer. Foto: AP / NTB

Biden uttrykte dyp bekymring i møte med Putin

Det var en vennlig tone i starten av møtet mellom Putin og Biden. Men under det drøyt to timer lange møtet uttrykte Biden sin bekymring for Ukraina-situasjonen.

Av NTB | 08.12.2021 10:34:16

Politikk: Den spente situasjonen mellom Ukraina og Russland sto øverst på lista over saker de to presidentene skulle diskutere på tirsdagens digitale toppmøte.

Biden ga uttrykk for dyp bekymring over situasjonen, og han advarte Putin om svært strenge økonomiske sanksjoner dersom Russland angriper Ukraina militært. Biden gjentok også sin støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, sier Det hvite hus i en uttalelse etter møtet.

Kreml hadde fortsatt ikke kommentert møtet, over en time etter at det var ferdig.

Biden har vært i kontakt med viktige allierte i Europa både før og etter møtet med Putin.

– Lederne var enige om å holde tett kontakt og å ha en koordinert tilnærming til Russlands militære oppbygning på grensa mot Ukraina, sier Det hvite hus.

Biden og Putin møttes sist ansikt til ansikt i Genève i sommer.

Før møtet tirsdag var det ventet at Biden ville advare Putin mot å invadere Ukraina, og true med sanksjoner og mer amerikansk militær støtte i Øst-Europa dersom Putin angriper Ukraina militært. Putin har hele tiden nektet for å ha planer om å angripe Ukraina og kaller det en svertekampanje fra Vesten.

USA har sagt at de ikke vet hva slags planer Russland har med Ukraina, men Washington har uttrykt stor bekymring over at Russland har utplassert om lag 100.000 soldater langs grensen mot Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: