Menu
Joe Biden skal i juli på sin første reise til Midtøsten som president. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Biden skal besøke Israel og Saudi-Arabia

Joe Biden drar i juli på sin første reise til Midtøsten som president. Både Israel, Palestina og Saudia-Arabias omstridte kronprins får besøk av Biden.

Av NTB | 14.06.2022 15:30:54

Krig og konflikter: Reisen vil vare fra 13. til 16. juli, opplyste Det hvite hus tirsdag. Biden skal blant annet reise med en historisk direkteflyging fra Israel til Saudi-Arabia, ifølge en amerikansk regjeringskilde.

I Saudi-Arabia skal han etter planen møte den omstridte kronprinsen Mohammed bin Salman, som i praksis er landets leder. Samtalene vil markere et politisk linjeskifte for Biden og amerikanske myndigheter.

Da Biden var presidentkandidat, sa han at Saudi-Arabia var blitt en pariastat. Bakgrunnen var drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Han ble drept av saudiarabiske agenter inne på landets konsulat i Istanbul. Tyrkisk påtalemyndighet mener han først ble kvalt, og deretter partert.

De økte oljeprisene i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina har imidlertid gitt relasjonene til Saudi-Arabia økt viktighet. Det antas at Biden vil forsøke å overtale Saudi-Arabia til å produsere mer olje.

(©NTB)

Flere nyheter: