Menu
Barack Obama og Joe Biden i 2016, da de var henholdsvis president og visepresident. Tirsdag samlet de sammen inn 7,6 millioner dollar, tilsvarende drøyt 73 millioner norske kroner, til Bidens presidentkampanje. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Biden samlet inn 7,6 millioner dollar med Obamas hjelp

I sin første innsamlingsaksjon sammen med tidligere president Barack Obama, hentet Joe Biden inn 7,6 millioner dollar til sin presidentkampanje.

Av NTB | 24.06.2020 01:34:10

Politikk: Donasjonene, som beløper seg til drøyt 73 millioner norske kroner, kom fra mer enn 175.000 personer, ifølge Biden-kampanjen. Det er den høyeste summen den tidligere visepresidenten har hentet inn på et enkelt arrangement til nå.

Til sammenligning samlet president Donald Trump inn over 10 millioner dollar til sin kampanje, den republikanske nasjonalkomiteen og fondet Trump Victory Fund under en innsamlingsaksjon i Dallas tidligere i juni.

Biden har allerede sikret seg nok delegater til å bli Demokratenes kandidat mot Trump i november.

– Vi kan ikke si at det er så åpenbart at presidenten ikke har gjort en god jobb. Han vant én gang, og det er ikke som at vi ikke hadde noen formening om hvordan han kom til å te seg den gang, sa Obama.

Obama viste til en «storslått oppvåkning» hos unge reformsøkende amerikanere, men sa at energien han ser ute på grasrota i partiet ikke nødvendigvis fører til Bidens valgseier eller reelle endringer.

Den tidligere presidenten er forberedt på travle måneder før valget, der han vil forsøke å ikke bare hjelpe Biden med å vinne presidentvalget, men også flere demokrater som forsøker å kapre eller forsvare plasser i Underhuset og i det republikansk-kontrollerte Senatet.

Under innsamlingsaksjonen advarte Obama det demokratiske partiets støttespillere mot å bli «tilfredse eller selvgode» og ta seier i høstens valg på forskudd.

Innsamlingsaksjonen markerte Obamas comeback i presidentvalgkampen og understreket hans enestående popularitet i det demokratiske partiet.

(©NTB)

Flere nyheter: