Menu
USAs president Joe Biden omtaler Russlands president Vladimir Putin som en rasjonell mann som feilberegnet seg kraftig. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Biden: Putin er rasjonell men feilbedømte situasjonen

USAs president Joe Biden omtaler sin russiske motpart Vladimir Putin som en rasjonell mann, men som feilbedømte Russlands evne til å okkupere Ukraina.

Av NTB | 12.10.2022 03:30:59

Politikk: – Jeg tror at han er en rasjonell aktør som har forregnet seg kraftig, sier Biden i sitt første intervju som president med CNN.

Den amerikanske presidentens uttalelser kommer etter at Russland angrep sivile mål flere steder i Ukraina denne uken i det som markerte en eskalering i den sju måneder lange krigen.

Putins tankesett har vært gjenstand for spekulasjoner etter det som omtales som en rekke militære tilbakeslag i løpet av de sju månedene. Men Biden sier at han mener Putin som person er rasjonell, men at Putin har undervurdert motstanden som det ukrainske forsvaret møtte invasjonsstyrkene med.

– Jeg tror at han trodde at han kom til å bli ønsket velkommen med åpne armer, at dette var Moder Russlands hjem i Kyiv, og at dette var hvor han kom til å bli tatt vel imot. Jeg tror han simpelthen feilberegnet fullstendig, sier Biden.