Menu
President Joe Biden og førstedamen Jill Biden under en seremoni Washington for falne politifolk. Han fordømte skytingen i Buffalo og sa at hat fortsatt er en stygg flekk på USAs sjel. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Biden: Hat fortsatt en stygg flekk på USAs sjel

Hat er fortsatt en stygg flekk på USAs sjel, sier president Joe Biden etter skytingen i Buffalo lørdag der ti mennesker ble drept.

Av NTB | 15.05.2022 20:45:54

Politikk: – En enslig mann, væpnet med krigsvåpen og en hatefull sjel, skjøt og drepte ti uskyldige mennesker i kaldt blod i en matbutikk lørdag, sa Biden under en seremoni for å hedre falne politifolk søndag.

– Vi må alle samarbeide for å renske ut hatet som fortsetter å være en skamplett på Amerikas sjel, sa han videre og viste til at justisdepartementet etterforsker hendelsen som «hatkriminalitet, en rasistisk motivert handling basert på hvit makt og voldelig ekstremisme».

Den antatte gjerningsmannen, en 18 år gammel hvit mann, ble pågrepet på stedet etter å ha drept ti mennesker og såret tre til i et supermarked i et svart nabolag i Buffalo i delstaten New York. Elleve av dem som ble skutt, var svarte.

(©NTB)

Flere nyheter: