Menu
President Joe Biden vil tirsdag framskynde vaksineplanen. I USA settes det nå over 3 millioner doser om dagen. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB

Biden framskynder mål for koronavaksinering

Alle voksne amerikanere vil bli innlemmet i koronavaksinasjonsprogrammet innen 19. april, varsler Det hvite hus.

Av NTB | 06.04.2021 17:09:06

Politikk: Datoen var tidligere satt til 1. mai, men denne blir nå endret til 19. april. Senest innen denne datoen skal delstatene tilby vaksinen til alle voksne amerikanere, ikke bare prioriterte grupper.

Det betyr ikke at alle kan få satt vaksinen umiddelbart, ettersom distribusjonen fortsatt vil ta tid. Men noen delstater har allerede flyttet den opprinnelige fristen satt til 1. mai nærmere dagens dato.

Samtidig som Biden uttrykker optimisme om tempoet i vaksineringen, advarer han om at USA ikke er over kneika ennå.

– La meg være helt ærlig med dere: Vi er ikke ved målstreken. Det gjenstår fremdeles mye arbeid. Vi er fortsatt i et dødelig kappløp med dette viruset, sa presidenten fra Det hvite hus.

Biden advarte om at «nye varianter av viruset sprer seg og de sprer seg raskt. Smittetallet stiger igjen, og antall sykehusinnleggelser synker ikke lenger». Han oppfordret videre alle om å vaske hendene, holde avstand og bruke munnbind.

Han la til av regjeringen er i rute med å nå målet om å sette 200 millioner vaksinedoser i løpet av hans første 100 dager ved makten. Det kommer likevel til å ta en stund før mange nok amerikanere er vaksinerte til at det demper virusspredningen.

I forrige uke ble det i gjennomsnitt satt 3,1 millioner vaksinedoser om dagen, ifølge pandemi-talsmann Andy Slavitt fra Det hvite hus.

(©NTB)

Flere nyheter: