reklame
Menu
Påtroppende president i USA Joe Biden skal etter planen få sin første dose med koronavaksine tidlig neste uke, melder CNN. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Biden får koronavaksine neste uke

Påtroppende president i USA Joe Biden skal etter planen få sin første dose med koronavaksine tidlig neste uke, melder CNN og nyhetsbyrået AP.

Av NTB | 17.12.2020 00:53:09

Politikk: Vaksinen skal tas i en offentlig sammenheng, ifølge kanalen.

– Jeg vil ikke snike i køen, men jeg vil være sikker på at vi demonstrerer for det amerikanske folket den er trygg å ta, sa Biden til journalister i Wilmington i Delaware på onsdag.

– Når jeg gjør det, så gjør jeg det offentlig, slik at dere alle kan se at jeg gjør det, sa den kommende presidenten videre.

Vaksinering mot covid-19 er i gang i USA etter at vaksinen til selskapene Pfizer og Biontech fikk nødgodkjenning.

USA har også registrert det første tilfelle av en allergisk reaksjon mot Pfizers vaksine. En sykepleier i delstaten Alaska fikk en alvorlig allergisk reaksjon etter å ha blitt vaksinert tirsdag. Pfizer bekrefter at de samarbeider med lokale myndigheter for å undersøke hendelsen.

Opplysningene bekreftes av Det hvite hus. Pence ønsker at TV-stasjoner skal sende fra vaksineringen fredag morgen amerikansk tid.

Kona Karen Pence, og trolig USAs helsedirektør Jerome Adams, skal også vaksineres samtidig.

Twitter har også tatt tak i situasjonen ved å utvide sine retningslinjer mot desinformasjon om covid-19. Nå må brukere fjerne meldinger med feilaktige eller villedende påstander om vaksinering.

Selskapet opplyser at brukere kan måtte fjerne Twitter-meldinger med uriktige påstander om at vaksiner blir «brukt til å skade eller kontrollere befolkninger med overlegg».

Folk med kjennskap til planene understreker at det er logistiske årsaker knyttet å vaksinere Biden i offentligheten som gjør at vaksinen tas neste uke, og slett ikke nøling fra 78-åringen.

Mens den kommende presidenten skal vaksineres neste uke, planlegger den sittende visepresidenten å motta vaksinen på direktesendt fjernsyn på fredag. Detaljene er ikke helt klare, men ifølge nettstedet Axios og nyhetsbyrået AP skal Mike Pence vaksineres i Det hvite hus.

Både Biden og Pence tar vaksinen offentlig for å motvirke feilaktige påstander om vaksineringen og øke tiltroen til den forebyggende behandlingen.

(©NTB)

Flere nyheter: