reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Demokraten Joe Biden vant primærvalget i flere delstater natt til onsdag. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Biden ett steg nærmere nominasjonen

Joe Biden er nær ved å formelt sikre nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat etter å ha vunnet nominasjonsvalget i sju delstater tirsdag.

Av NTB | 03.06.2020 06:49:04

Politikk: Biden kan formelt sikre seg nominasjonen i løpet av neste uke, etter primærvalgene i West Virginia og Georgia, skriver nyhetsbyrået AP.

Tirsdag vant han hundrevis av nye delegater i sju delstater samt District of Columbia, mer kjent som Washington D.C.

Velgere over hele USA måtte forholde seg til portforbud, smitteverntiltak og soldater fra Nasjonalgarden. Mange ventet i flere timer for å stemme, i noen tilfeller etter at stemmelokalene var stengt, da kapasiteten var kraftig redusert for å hindre koronasmitte. Noen steder, som i Montana, ble det stemt per post.

Biden startet med å vinne enkelt i Indiana, som var den første delstaten som stengte valglokalene. Deretter sikret han seieren i Pennsylvania, Maryland, Rhode Island, South Dakota, New Mexico, Montana og District of Columbia.

Denne gangen var det Pennsylvania som bød på flest delegater, og Biden har nå 1.919 delegater, viser en opptelling fra NBC News.

Fire av delstatene skulle i utgangspunktet holdt valgene i april, men de ble utsatt på grunn av koronapandemien.

Den sittende presidenten sikret seg allerede i mars nominasjonen som partiets presidentkandidat.

Høstens presidentvalg kommer, med mindre det skjer noe svært uventet, til å stå mellom Trump og Biden. Partiregler innebærer at de to først må samle et flertall av delegatene fra delstatenes nominasjonsvalg.

Den tidligere visepresidenten trenger 1.991 delegater for å bli utpekt som Demokratenes presidentkandidat på sommerens landsmøte.

President Donald Trump vant Republikanernes primærvalg i Indiana, Rhode Island, Maryland, New Mexico, Montana og Pennsylvania.

(©NTB)

Flere nyheter: