Menu
Bevæpnet politi passer på i sidegatene mens barnetoget går forbi Slottet 17. mai i 2019. Foto: Ola Vatn / NTB

Bevæpnet politi skal trygge barnetoget på 17. mai

Politifolk over hele Norge skal være bevæpnet på 17. mai. Den midlertidige bevæpningen skal trygge gjennomføringen av ulike arrangementer på nasjonaldagen.

Av NTB | 11.05.2022 12:30:54

Kriminalitet og rettsvesen: − 17. mai er en dag som samler det meste av befolkningen i Norge til ulike arrangementer. Ettersom markeringene vil foregå spredt over hele landet, er det besluttet å sikre en enhetlig praksis for politiets beredskap denne dagen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Hun understreker at det ikke er noen endringer i trusselbildet i Norge.

− Selv om det ikke foreligger en konkret trussel, vurderes betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som viktig for å sikre en best mulig beredskap, sier politidirektøren.

Det legges ifølge Politidirektoratet opp til at bevæpningen ikke skal være mer synlig eller i et større omfang enn det som vurderes som nødvendig.

Innsatspersonell som jobber i tilknytning til barnetoget vil være bevæpnet, men det er opp til den enkelte politimester å foreta en lokal vurdering og prioritering rundt bruken av innsatspersonell i dette arbeidet, heter det i en pressemelding fra Politidirektoratet.

Flere nyheter: