Menu
En stridsvogn er satt inn i forbindelse med gisselsituasjonen i Lutsk i Ukraina. Foto: AP / NTB scanpix

Bevæpnet mann har tatt rundt ti gisler på buss i Ukraina

Lokalt politi opplyser at en bevæpnet mann har tatt gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina. Det rapporteres om skyting på stedet.

Av NTB | 21.07.2020 15:33:13

Kriminalitet og rettsvesen: Ukrainas sikkerhetstjeneste opplyser om at omtrent ti personer er tatt som gisler på bussen. Det er foreløpig ikke klart om noen har kommet til skade.

Ifølge politiet har mannen eksplosiver og våpen. De sier at han har skutt mot dem minst to ganger og kastet en granat som ikke eksploderte.

Tidligere anslo politiet at mannen holdt rundt 20 gisler i bussen. Det har hersket tvil om hvor mange som var om bord fra starten av og om noen klarte å rømme.

– Skudd er blitt hørt, bussen ble skadd, skriver presidenten på Facebook og legger til at politiet har iverksatt tiltak for å løse konflikten uten tap av menneskeliv.

Politiet har sperret av byens sentrum og forsøker nå å få kontakt med mannen. De har allerede identifisert ham og sier at han i sosiale medier har uttrykt frustrasjon med «systemet i Ukraina».

Det sirkulerer også en video av den antatte gjerningsmannen i sosiale medier. I meldingen, hvor mannen holder et våpen, uttaler han at systemet ikke kan stoles på.

Lutsk ligger 400 kilometer vest for hovedstaden Kiev.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at gjerningsmannen tok kontroll over bussen klokka 9.25 lokal tid.

En Twitter-konto som antas å ha blitt brukt av gisseltakeren, har uttrykt krav om at høytstående embetsmenn og geistlige må erklære at de er terrorister, skriver nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Flere nyheter: