Menu
En stridsvogn er satt inn i forbindelse med gisselsituasjonen i Lutsk i Ukraina. Foto: AP / NTB scanpix

Bevæpnet gisseltaker har skutt mot politiet i Ukraina

En bevæpnet mann har tatt gisler på en buss i Lutsk nordvest i Ukraina. Kapreren har angivelig løsnet skudd mt politiet.

Av NTB | 21.07.2020 17:02:48

Kriminalitet og rettsvesen: Ukrainas sikkerhetstjeneste opplyser om at rundt ti personer er tatt som gisler på bussen. Det er foreløpig ikke klart om noen har kommet til skade.

Ifølge politiet har mannen eksplosiver og våpen. De sier at han har skutt mot dem minst to ganger og kastet en granat som ikke eksploderte.

De første meldingene gikk ut på at mannen holdt 20 gisler i bussen. Det hersker imidlertid tvil om hvor mange som var om bord fra starten av, og om noen har klart å rømme.

– Vi har full kontroll på situasjonen. Jeg snakker med spesialistene våre som er i Lutsk. Profesjonelle er på jobb og gjør alt for å sette fri gislene, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tirsdag ettermiddag, ifølge Reuters.

Politiet har identifisert ham som Maksim Krivosj (44). Han er født i Russland, er dømt to ganger og har tilbrakt rundt ti år i fengsel.

I sosiale medier har mannen uttrykt frustrasjon med «systemet i Ukraina».

Det sirkulerer også en video av den antatte gjerningsmannen i sosiale medier. I meldingen, hvor mannen holder et våpen, uttaler han at systemet ikke kan stoles på.

Lutsk ligger 400 kilometer vest for hovedstaden Kiev.

Presidenten sier at gjerningsmannen tok kontroll over bussen klokka 9.25 lokal tid.

En Twitter-konto som antas å ha blitt brukt av Krivosj, har uttrykt krav om at høytstående embetsmenn og geistlige må erklære at de er terrorister, skriver nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Flere nyheter: