Menu
Alberto Bettiol feirer i det han vinner Giro d'Italias 18. etappe. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse via AP / NTB

Bettiol med råsterk etappeseier i Giro d’Italia – rolig dag for Foss

Alberto Bettiol tok sin første etappeseier i Giro d'Italia da han kom alene til mål i Stradella. Det ble en rolig dag for Tobias Foss og sammenlagtkanonene.

Av NTB | 27.05.2021 17:22:44

Sport: Bettiol var del av et brudd på 23 mann. Etter en beinhard avslutning med støtforsøk i bruddet, fikk italieneren sykle alene i tet de siste kilometerne på den 18. etappen.

Han har tidligere vunnet Flandern Rundt.

– Jeg ville virkelig ha denne. Jeg har bommet på et par muligheter tidligere, så jeg trengte dette, sa Bettiol.

– Det er vanskelig å komme seg i brudd i uke tre, men jeg vet at jeg kan gjøre det bra når beina mine er bedre enn hellet mitt, sa italieneren.

Bettiol jobbet godt underveis i 23-mannsbruddet, og var sterkest til slutt. Simone Consonni tok andreplassen foran Nicolas Roche 17 sekunder bak Bettiol.

Etter flere forsøk på å etablere et brudd, lykkes det Bettiol og en stor gruppe ryttere å komme seg løs fra hovedfeltet med rundt 200 kilometer igjen av etappen.

Hele 23 ryttere satt i det bruddet, som raskt opparbeidet seg en solid ledelse ned til feltet på over ti minutter. Det ble en rolig dag i hovedfeltet da de ga opp å hente inn bruddet.

Der var det så rolig at sammenlagtleder Egan Bernal slapp seg ned til lagbilen nede i bilkøen for å prate og le litt.

Det blir langt mer krevende for Foss og de andre favorittene de neste dagene, når rittet skal avgjøres. Det skjer med fjelletapper fredag og lørdag, og en avsluttende tempo søndag.

Da han kom i mål torsdag, hadde han hovedfeltet 20 minutter bak seg. Til slutt rullet hovedfeltet i mål 23 minutter etter etappevinneren.

Norske Tobias Foss er på niendeplass sammenlagt, og han lå sammen med de andre kanonene i hovedfeltet.

(©NTB)