Menu
Hendrik Mol og hans makker Mathias Berntsen røk ut av EM torsdag. Her er han i aksjon i Østerrike tidligere i august. Foto: Florian Schrötter / AP / NTB

Berntsen og Mol ute av EM: – Skal slutte å spille med caps

Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte 15-21, 21-19, 12-15 i sett mot Piotr Kantor og Maciej Rudol i kamp om åttedelsfinale i sandvolleyball-EM i München.

Av NTB | 18.08.2022 15:00:43

Sport: En ball som sneiet capsen til Mol ble utslagsgivende og ga poeng til polakkene sent i tredje sett.

– Tror jeg skal slutte å spille med caps. Det bare ødelegger. Det var en uheldig avgjørelse på slutten der, og jeg merket det ikke selv. Det var det kun kameraet som kunne plukke opp, sa han til NRK.

Duoen var kritisk til eget spill etter kampen.

– Vi spiller en OK kamp. Vi drar det i land andre sett, men kommer bakpå i siste sett. Selv om vi fighter og gir alt vi har, så holder det dessverre ikke i dag, sa Berntsen.

– Vi server helt elendig. Vi bommer sikkert på åtte server i første og gjør også mange feil i tredje, sa Mol.

Torsdagens kamp startet tøft for nordmennene. Polakkene gikk raskt opp i komfortabel ledelse, mens Berntsen/Mol slet med å få spille til å fungere. Polakkene tok første sett 21-15 etter å ha holdt en ledelse på fem poeng.

– Først og fremst må de (Berntsen og Mol) få til mottak og legg. Polakkene har presset bra på serve, så det må de jobbe med å demme opp for. Samtidig må de få i gang en god serve selv, var dommen fra tilskuerne Anders Mol og Christian Sørum i pausepraten med NRK.

I tredje og avgjørende sett ble det også jevnt fra start. Nordmennene hadde derimot ikke marginene med seg og tapte 12-15.

Mesterskapet er dermed over for duoen, men Norges 1.-lag er fortsatt med.

Anders Mol og Christian Sørum slo den svenske duoen David Åhman/Jonathan Hellvig i strake sett onsdag og gikk rett til åttedelsfinale. Den spilles fredag, men motstanderen er ikke klar. Finalen spilles søndag.

Norges 2.-lag i EM med Berntsen/Mol slo israelerne Eylon Elazar/Amiram Ohana onsdag og sikret dermed omspill til åttedelsfinalene.

Andre sett ble mye jevnere, og etter kvarteret spilt måtte Kantor/Rudol ta timeout på stillingen 14-14. Lagene fulgte hverandre tett, men en norsk sluttspurt med godt blokk-spill fra Mol sørget for settseier 21-19.

(©NTB)