Menu
Bernt Hulsker under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion. Han vil ikke la seg avbilde i forbindelse med rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Bernt Hulsker i retten: – Det finnes ikke et rasistisk fiber i kroppen min

Bernt Hulsker nektet straffskyld for hatefulle ytringer under rettssaken mot ham i Oslo tingrett. Han mener han ikke har sagt deler av det han er tiltalt for.

Av NTB | 05.10.2022 10:10:44

Sosiale forhold: I retten innrømmet Hulsker å ha kalt dørvakten Jwan Rasho på karaokebaren Syng mer i Oslo for «jævla neger» 9. mars i år. Han er også tiltalt for å ha sagt «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» da han ble bedt om å forlate karaokebaren, der han var på et koronautsatt julebord sammen med kollegaer i VGTV.

– Det som gjør at jeg ikke erkjenner skyld for hatefulle ytringer, er at jeg ikke kan erindre at jeg har sagt «Hvordan kan du hive ut en hvit mann». Jeg har i hvert fall ikke sagt det til fornærmede, sa Hulsker da han startet sin forklaring i Oslo tingrett onsdag.

Bernt Hulsker er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd i forbindelse med hendelsen.

Han startet sin forklaring med å beklage til fornærmede, slik han også tidligere har gjort både via sin forsvarer og gjennom et innlegg på Instagram.

Hulsker sa at deltakere på julebordet hadde startet kvelden på en restaurant, og at han hadde «drukket for meget» da han ankom Syng mer sammen med kollegaene. Etter hvert begynte Hulsker å imitere John Cleese som parodierer tyskere under krigen.

– Jeg prøvde å være morsom og feilet atter en gang. Jeg var i showmodus, sa Hulsker.

Under forklaringen sa han likevel at han ikke kan huske å ha sagt ordet «jævla».

– At jeg har brukt n-ordet er en enorm kapitalfeil. Men jeg kan ikke huske å ha sagt den neste setningen rett til fornærmede. Jeg kan ha sagt det til meg selv eller til dem jeg satt sammen med, men ikke til ham. Det kan jeg si med sikkerhet, sa Hulsker.

TV-profilen begrunner det at han nekter straffskyld for hatefulle ytringer, men erkjenner straffskyld for hensynsløs atferd i forbindelse med de samme ytringene, er at han ikke hadde noen rasistisk intensjon med å kalle Rasho for neger.

Han understreket at han ikke er rasist, og at han har respekt for andre kulturer og religioner.

– Jeg kan med trygghet si at det ikke finnes et rasistisk fiber i kroppen min. Det står jeg for, sa Hulsker.

Dørvakten, som kom til Norge fra Syria for seks og et halvt år siden, forklarte i retten at han hadde først ville se an Hulsker en stund, etter at han oppfattet at den tidligere fotballspilleren gjorde en nazihilsen.

Men da han så at Hulsker like etterpå begynte å utvise det han oppfattet som seksuell atferd mot noen yngre kvinner som ikke var sammen med VGTV-selskapet, bestemte han seg for å kaste ut Hulsker og gikk mot ham.

– Jeg gikk bort og ba om å få to ord med ham. Da reiste han seg opp og sa «Din jævla neger. Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut?». Jeg måtte kjempe inni meg for å holde meg rolig og ikke skrike, så jeg tok ham i armen og fikk ham med meg ut, sa Rasho.

Han sier at han er helt sikker på at Hulsker brukte ordet «jævla» og at han også er sikker på at setningen «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut?» var rettet mot ham.

– Jeg er 200 prosent sikker, sier dørvakten.

Da tiltalen ble lest opp, erkjente den tidligere fotballspilleren og TV-profilen likevel straffskyld for hensynsløs atferd.

Det var etter dette at dørvakten tok tak i armen til Hulsker og ba ham om å gå ut, og at Hulsker innrømmer å ha kalt Rasho for «neger».

Hulskers forklaring står delvis i motstrid til Jwan Rashos forklaring.

Flere nyheter: