reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En afghansk familie på et fortau i Aten etter at de er blitt flyttet fra Moria-leiren på Lesvos til fastlandet. Blant dem som har fått opphold, er det flere som ikke har noe sted å bo. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB scanpix

Berlin vil ta imot 300 personer fra greske leirer

Berlin vil ta imot 300 asylsøkere fra greske leirer i et initiativ som kommer i tillegg til den tyske regjeringens løfte om å ta imot opptil 500 asylsøkere.

Av NTB | 17.06.2020 00:04:21

Politikk: Lokale myndigheter har utarbeidet et forslag som tirsdag ble lagt fram i senatet i Berlin. Men planen kan kun gjennomføres hvis Berlin får ja fra innenriksdepartementet, og det regnes som usannsynlig.

Innenriksminister Horst Seehofer har allerede avvist saken tre ganger tidligere, opplyser Berlins senator for innenrikssaker, Andreas Geisel.

– Hvis han avviser avtalen, kan vi ikke gjennomføre den, sier Geisel, som har utarbeidet forslaget.

Han mener imidlertid at dette uansett kan føre til at regjeringens løfte om å ta imot opptil 500 mindreårige asylsøkere fra overfylte greske leirer, vil bli gjennomført raskere.

Tyskland har sagt seg villig til å ta imot mellom 350 og 500 barn under 14 år fra leirene, mange av dem syke eller enslige, de fleste av dem jenter.

Til nå har landet kun hentet ut 47 mindreårige asylsøkere, hvorav åtte skal bosettes i Berlin.

Berlin vil også at regjeringen åpner for å ta imot personer fra andre sårbare grupper, som syke, enslige foreldre og gravide kvinner.

Det tyske initiativet omfatter blant annet asylsøkere som bor i den overfylte Moria-leiren på Lesvos. Beboerne er hovedsakelig fra Afghanistan, Syria og Irak.

(©NTB)

Flere nyheter: