Menu
Vikings Veton Berisha hadde snudd kampen ti minutter etter pause. Foto: Carina Johansen / NTB

Berisha i sentrum da Viking snudde til seier mot Vålerenga

Duellen mellom Veton Berisha og Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson sto i sentrum da Berisha scoret to og la opp til to i Vikings 4-1-seier søndag.

Av NTB | 13.06.2021 22:07:59

Sport: Duellen mellom de to startet i det 43. minutt. Da hadde Henrik Udahl sendt gjestene fra Oslo i ledelsen. Først dundret Berisha, uten å være i nærheten av ball, inn i Klaesson. Viking-kapteinen slapp med skrekken og fikk kun se det gule kortet fra dommer Tore Hansen. Riktignok til store protester fra Vålerenga-leiren.

– Gult kort? Latterlig, kunne man høre trener Dag-Eilev Fagermo rope fra sidelinjen.

Tre minutter på overtid i omgangen satte Berisha inn utligningen etter at Klaesson måtte gi en retur på Zlatko Tripics innlegg.

Og duellen mellom Berisha og Klaesson endte ikke i pausen. Ti minutter etter sidebytte ble nemlig Berisha felt av Klaesson. Viking-kapteinen satte selv straffen velplassert ned i venstre hjørne, og kampen var dermed snudd.

Berisha var også involvert i 3-1-målet. Han serverte Samúel Fridjónsson, som fra like utenfor 16-meteren smelte ballen utakbart forbi Klaesson. I det 90. minutt serverte Berisha igjen, denne gang til Shayne Pattynama som sikret 4–1.

Viking hoppet med seieren over Vålerenga på tabellen. Lagene er på 5.- og 6.-plass, fire og fem poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

Også flere ganger var Viking nær ved å ta ledelsen, men da klokken passerte halvtimen var det plutselig Oslo-laget som var nærmest nettmaskene.

Først var Dønnum nær etter fint samspill med Henrik Udahl, før sistnevnte, som erstattet en skadd Vidar Örn Kjartansson, fikk stå alene i feltet og heade et innlegg fra nettopp i Dønnum i mål.

Etter at han hadde satt sitt andre mål for kampen kom riktignok begge lag seg til brukbare sjanser, men allerede før Fridjonsson 3-1-mål var Viking nærmest å score. Islendingen var selv arkitekten bak et angrep der han tredde gjennom Berisha. Kapteinen serverte ballen videre til Kabran foran mål, men avslutningen ble blokkert.

Etter at Fridjonsson hadde doblet Vikings ledelse fikk Udahl en gigantisk mulighet til å redusere. Fra ti meters hold smelte han ballen over mål.

Samtidig som Berisha lå nede ble det derimot drama også på andre siden av banen da Viking-keeper Iven Austbø og Amor Layouni gikk i tottene på hverandre.

Dønnum var nær ved å redusere i det 89. minutt, men i stedet var det altså Pattynama som fikk æren av å sette kampens siste mål.

Det manglet heller ikke på mulighetene før målene. Like etter kampuret var passert ti minutter smelte Joe Bell til på returen etter en Vålerenga-klarering. Klaesson reddet.

Da tok altså Berisha over det meste av oppmerksomhet på Viking stadion.

Fem minutter før tid var igjen Klaesson og Berisha i sentrum. Berisha prøvde å komme seg forbi VIF-keeperen, som sto i veien for tomålsscoreren. Berisha ble liggende nede en stund, men kom seg etter hvert opp.

(©NTB)

Flere nyheter: