reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vikings Veton Berisha scoret hattrick i eliteseriekampen mot Haugesund. Foto: Carina Johansen / NTB

Berisha glitret med hattrick i rogalandsderbyet

Veton Berisha scoret sine tre første seriemål for året da Viking slo tilbake og senket Haugesund 5-1.

Av NTB | 30.04.2022 20:00:53

Sport: Spissen åpnet målkontoen i årets seriesesong i det 27. minutt. Han fulgte opp med nye nettkjenninger kort tid før og etter pause. Sebastian Sebulonsen ble tomålsscorer som innbytter helt på tampen.

– Endelig ble det mål, og så ble det tre. Når vi vinner 5-1, skal vi være glade. Det er tålmodighet som gjelder, forklarte Berisha til Discovery om den lille måltørken han har hatt i de fire første ligakampene.

Med seieren trygget Viking annenplassen med sine tolv poeng. Lillestrøm er poenget foran etter 2-0 over Aalesund torsdag.

Det pleier å være litt temperatur rundt rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund. Lørdag var det topp og bunn som møttes. FKH kom til Stavanger som et poengløst lag.

Det var gjestene som startet best. Etter 21 minutter kom de på en kontring, og Mads Sande lurte offsidefellen da han fant Alioune Ndour med en pasning. For åpent mål gjorde Ndour FKHs tredje scoring for sesongen.

Lykken varte i bare fem minutter før hjemmelaget slo til på en kontring. Berisha fikk nettsus på pasningen fra Harald Tangen.

Likevel var det en ny kombinasjon mellom Tangen og Berisha som førte til 2-1 tre minutter før sidebytte da en dårlig Haugesund-klarering ble effektivt utnyttet.

Berisha utnyttet på nytt ubesluttsomheten i Haugesunds forsvarsrekke da han ble spilt fri av Markus Solbakken etter 52 minutter.

28-åringen var heller ikke langt unn å sette sitt fjerde tolv minutter før slutt, men avslutning ble klarert til corner.

– Det ble en fanatisk opplevelse med seier og hattrick for Veton. Vi var heldige i 1.-omgangen, men det er en mentalitet i gruppen. Vi dominerte stort etter pause, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery.

Kampen er fra den 16. serierunden og skulle egentlig vært spilt 31. juli, men ble flyttet fram i tid fordi Viking skal ut i europacupkvalifisering.

Det var ikke mye som tydet på at lagene er i begge ender av tabellen. Haugesund klarte mot slutten av første omgang å sette Viking under et kraftig press. Berisha bidro defensivt også ved å redde en ball på mållinjen med et hælspark.

I stedet var det Sebulonsen som skulle få måljubel i sluttminuttene. Han kom inn rett etter sidebytte og sørget for knusende seierssifre i fylkesderbyet.

(©NTB)

Flere nyheter: