reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tomållscorer Mergim Berisha jubler etter 2-0-målet i Salzburgs borteseier over Lokomotiv Moskva. Foto: maxim Sjipenkov, Pool via AP / NTB

Berisha-dobbel ga Salzburg mesterligahåp

Mergim Berishas to scoringer førte Salzburg til en kjærkommen 3-1-seier borte mot Lokomotiv Moskva og holdt liv i håpet om avansement i mesterligaen.

Av NTB | 01.12.2020 20:53:07

Sport: Samtidig løftet han den østerrikske klubben forbi motstanderen til tredjeplassen som eventuelt gir spill i europaligaen på nyåret.

Foran et betydelig antall tilskuere, og med en stadionstemning som for de fleste europeiske klubber ligger veldig mange måneder tilbake i tid, framsto Lokomotiv overraskende defensivt og ble presset langt tilbake gjennom det meste av første omgang.

Salzburg, som med ett fattig poeng på de fire første kampene hadde stort seierspress, kom til sjanser og fikk etter hvert også ballen i mål.

Første gang var da Berisha i det 17. minutt satte foten på Rasmus Kristensens innlegg, men han var i offside, og målet ble annullert.

I det 41. minutt var det ingen tvil. Hjemmelagets Slobodan Rajkovic misset med et klareringsspark som gikk rett til Sekou Koita. Han slo direkte gjennom til spissmakkeren, som alene med keeper scoret sikkert.

Da hadde Lokomotiv nettopp hatt sine første farlige sjanser. Først reddet Dominik Szoboszlai en avslutning fra Murilo rett foran streken, så reddet keeper Cican Stankovic med nød og neppe et skudd fra Ze Luis i returrommet.

Innimellom ble det delt ut fire gule kort etter at det oppsto knuffing da Lokomotiv ville ha tak i ballen for rask igangsetting etter straffescoringen. Det kunne også blitt annen farge.

Bayern München var gruppevinner allerede etter fire runder. Om Atlético Madrid ikke vinner over Bayern senere tirsdag, kan Salzburg kvittere ut plass i cupspillet med hjemmeseier mot den spanske klubben neste uke.

Ti minutter senere fikk Berisha en ny mulighet og satte inn 1-0. To ganger i forspillet var han på grensen av offside da lagkameraters skudd ble halvklarert, og VAR-dommerne så på målet i to hele minutter før det ble godkjent.

Innbytter Anton Mirantsjuk skapte ny spenning med sin redusering på straffespark i det 79. minutt, men 18-årige Karim Adeyemi fjernet den nesten umiddelbart da han kontret inn 3-1-målet.

(©NTB)

Flere nyheter: