Menu
Jo Inge Berget (i midten, nesten skallet med skjegg) og Malmö kunne juble for cupgull torsdag. Foto: Jessica Gow/TT / NTB

Berget ble svensk cupmester for første gang

Jo Inge Berget og Malmö vant den svenske cupen med seier over Hammarby på straffer torsdag.

Av NTB | 26.05.2022 18:01:13

Sport: Malmö sikret seg med det sin 15. cuptittel, men riktignok den første siden 1989. Berget står dermed med fire seriegull og ett cupgull for de lyseblå.

Etter 120 målløse minutter måtte det straffer til for å skille lagene. Avgjørelsen falt da Astrit Selmani bommet på Hammarbys siste straffe, og dermed kunne Malmö juble for 4-3-seier.

Berget satte sin straffe. Hammarbys sisteskanse Davod Blazevic hadde en hånd på ballen, men det var ikke nok til å stanse nordmannens forsøk.

Etter kampen ble banen stormet av en gruppe med maskerte personer fra Hammarbys kortside. Pyroteknikk ble avfyrt mot Malmös kortside før situasjonen roet seg. Også Malmö-supportere inntok banen, noe Sveriges fotballforbund som kamparrangør advarte om på forhånd.

Cupgullet kunne vært sikret tidligere for Malmö som hadde en stor mulighet på overtid i 2. omgang, men Dennis Hadzikadunic klarte ikke å score.

Berget hadde for øvrig en brukbar mulighet før pause. Han noterte seg også for et gult kort etter å ha taklet Bubacarr Trawally i det 84. minutt.

Malmö er regjerende seriemester og åpnet sesongen bra, men tre strake tap mot AIK, Djurgården og Häcken gjør at de lyseblå ligger på 6.-plass etter ti serierunder. Laget har derimot én kamp mer spilt og kan fort havne lenger ned på tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: