Menu
Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrik mens det fremdeles hadde den grønne servicebåten til AQS på dekket. Onsdag kveld greide bergingsmannskaper å redde den verdifulle båten fra bølgene i Norskehavet. Foto: Redningshelikopter Florø/ Hovedredningssentralen Sør-Norge / NTB

Berget arbeidsbåt som falt fra lasteskip

Den grønne arbeidsbåten som falt fra det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrika, ble onsdag kveld berget fra bølgene.

Av NTB | 07.04.2021 19:23:52

Ulykker og naturkatastrofer: Den grønne servicebåten med påskriften «AQS Tor» på skroget falt tirsdag av dekket på det forlatte lasteskipet som fremdeles driver rundt i Norskehavet. Båten var en av flere som var på vei til Kolvereid i Trøndelag da lasteskipet Eemslift Hendrika fikk slagside og siden motorstans.

Onsdag kveld opplyser teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS til VG at båten er berget fra bølgene. Båten er nå ventet til land i Florø ved 1-tiden natt til torsdag.

– Det er jo en gladnyhet for å si det sånn. Man blir jo veldig lettet når man får en sånn beskjed, sier han, som selv fikk beskjeden like før klokken 18.30 onsdag.

I alt har det Witzøe-kontrollerte Moen Marin, som er global leverandør av fartøyer til oppdretts- og havbruksnæringen, fire av båtene som det nederlandske lasteskipet hadde på dekk. Totalt har selskapet verdier på lasteskipet for 150 millioner kroner.

Etter meldingen om at den største av båtene ble berget onsdag kveld, er daglig leder Terje Andreassen fornøyd.

Torsdag morgen vil Moen Marine ha en prosjektleder på plass for å inspisere båten som falt over bord fra lasteskipet når den kommer til havn i Florø.

– Båten har vist meget imponerende styrke og gode sjøegenskaper. Forhåpentligvis vil vi få se den i operasjon for oppdrettere langs hele Norskekysten om ikke altfor lenge, sier Andreassen.

Nå vil selskapet selv sende sine egne slepebåter for å hente servicebåten til en av verdi av 66 millioner kroner til Trøndelag. Båten ble berget av slepebåter som AQS selv hyret inn i samarbeid med Moen Marin og Gjensidige.

– Moen Marin er veldig fornøyd med å ha fått informasjon om at båten er berget og på vei til land, sier Andreassen

(©NTB)

Flere nyheter: