Menu
En mann i 30-årene omkom da en bil ble truffet av toget på en planovergang i Vikersund i Modum tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke

Politiet er ferdig med de innledende undersøkelsene og togstrekningen er åpnet etter en bil ble truffet av et tog i Vikersund i Modum. En mann døde i ulykken.

Av NTB | 29.01.2020 06:30:31

Kriminalitet og rettsvesen: Kriminalteknikere fra politiet jobbet på stedet natt til onsdag. Klokken 4.30 ble Bergensbanen forbi stedet igjen åpnet for trafikk.

Politiet sier det er for tidlige å konkludere med årsaken til ulykken, men hendelsesforløp er avklart.

– Bilen ble stående fast mellom bommene på planovergangen og befant seg på planovergangen da ulykken skjedde. To personer kom seg ut av bilen, og en mann i 30-årene døde, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen til NTB onsdag morgen.

Alle de tre om bord var fra samme land, men politiet vil ikke opplyse om nasjonalitet fordi pårørende ikke er varslet.

Politiet opplyser at det var vitner som så bilen bli påkjørt av bergenstoget i retning Drammen.

– Noen er disse er allerede avhørt og noen blir det. Vi er ferdige med den innledende etterforskningen og arbeidet på stedet, sier Eikedalen.

Ulykkesstedet er ryddet og bilen er tatt med til Lier trafikkstasjon for videre undersøkelse av ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Ifølge Vy var det rolig stemning om bord i toget etter ulykken. Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy sier de ansatte blir fulgt opp.

– Vi har faste rutiner for ivaretakelse av ansatte. Vi skal ta godt vare på dem, sa Scholz til NTB natt til onsdag.

Det er bane Bane Nor som har ansvaret for planovergangen.

– Den var sikret med helbom, lys og lyd. Vi har ikke fått opplysninger om store skader på planovergangen, opplyser pressevakt Olav Nordli.

Ulykken skjedde da politibilen som var under utrykning, kjørte av veien. Den ene av de skadde ble kjørt til sykehuset i Drammen, mens den andre ble kjørt til legevakta i Kongsberg.

Polititjenestemennene skal ha fått lettere skader.

Politibilen kjørte av veien på riksvei 35 i Åmot i Modum.

Meldingen kom inn til alarmsentralen i 21.20-tiden tirsdag kveld.

Det var mellom 110 og 120 passasjerer om bord i toget da ulykken skjedde. Disse ble fraktet til Drammen og Oslo med buss.

To polititjenestepersoner ble lettere skadd på vei til togulykken i Vikersund.

(©NTB)

Flere nyheter: