reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Bergensbanen åpner trolig sent onsdag kveld eller natt til torsdag. Banen har vært stengt mellom Finse og Haugastøl etter at et godstog sporet av. Bildet er tatt inne fra lokomotivet på vei fra Finse mot Haugastøl. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix

Bergensbanen åpner igjen i løpet av natten

Bergensbanen åpner trolig sent onsdag kveld eller natt til torsdag. Banen har vært stengt mellom Finse og Haugastøl etter at et godstog sporet av.

Av NTB | 15.04.2020 23:47:42

Ulykker og naturkatastrofer: Bane Nor melder onsdag kveld at det er svært dårlig vær på fjellet som forsinker feilretting og åpning mellom Haugastøl og Finse. Banen skulle vært åpnet klokka 19, men de dårlige forholdene forsinket kraftig

– Det ser likevel ut til at vi kan åpne strekningen for trafikk sent onsdag kveld/natt til torsdag, opplyser operatøren.

Godstoget som sporet av er trukket vestover, og et arbeidstog som kjørte seg fast under berging onsdag, har også kommet løs fra snøen.

Bergensbanen ble stengt etter at et godstog sporet av 00.37 natt til onsdag på vei vestover. Ingen personer ble skadd da toget sporet av med én aksling på lokomotivet like vest for Gråskallen tunnel, som ligger om lag 12 kilometer øst for Finse.

Utstyr og mannskaper for berging kom på plass, men det var lenge uklart hvor lang tid jobben ville ta, og hvor store skader det hadde blitt på sporet.

Vy har kjørt busser mens togstrekningen har vært stengt.

Rundt klokken 13 lyktes mannskapene i å løfte godstoget tilbake på skinnene, og prognosen var å åpne banen klokka 19, men været ble vanskeligere utover kvelden og forsinket åpningen.

(©NTB)

Flere nyheter: