reklame for Utvik Autoservice
Menu
Byrådsleder Roger Valhammer skal mandag orientere om nye koronatiltak i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Bergen varsler nye innstramminger mandag

Bergen kommune varsler innstramminger i koronatiltakene. FHI har anbefalt rødt nivå på skolene og flere innstramminger som rammer barn og unge.

Av NTB | 19.04.2021 10:49:23

Medisin og helse: Fredag varslet byrådet i Bergen at de ville bruke helgen på å vurdere nye koronatiltak, på grunn av høye smittetall. Mandag innkaller kommunen inn til pressekonferanse om de nye tiltakene.

Folkehelseinstituttet (FHI) har anbefalt kommunen målrettede tiltak mot gruppene som står for den største andelen av smittetilfeller i Bergen.

– Det innebærer tiltak mot skoler og barnehager med mye smitte, begrensninger knyttet til idrett og fritidsaktiviteter, begrensninger knyttet til arrangementer og sosiale sammenkomster, og krav til bruk av munnbind, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) fredag.

Helsebyråd Beate Husa sa da at kommunen vil komme med tiltak for skolene og se på andre tiltak. Hun sier FHI har anbefalt å innføre rødt nivå på skoler og barnehager i områder med høyt smittepress.

FHI har også foreslått begrensninger på idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge, samt begrensninger for gjennomføring av arrangementer og sosiale sammenkomster og bruk av munnbind der avstandskravet ikke kan overholdes.

(©NTB)

Flere nyheter: